Kardelen Çokluk: Daha fazla 'hayır' diyeceğim

'Hayır' bildirisi dağıttığı için okuldan atılan Kardelen Çokluk, 'Bu karar getirilmek istenen sistemin ne olduğunu açığa çıkarıyor' dedi.

27 Mart 2017 05:09
Paylaş

Hatay’ın Antakya ilçesinde 22 Şubat’ta "Başkanlığa Hayır Gençlik Var İnisiyatifi" içinde çalışma yürüten lise son sınıf öğrencisi Kardelen Çokluk (19) gözaltına alındı. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmesinin ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Çokluk, bir süre sonra YGS’ye hazırlanırken, okul yönetimi tarafından hakkında açılan disiplin soruşturması sonucu okuldan atıldı. Yaşadıklarını anlatan Çokluk, "Hayır" dediği için okuldan atılmasına karşı hukuki mücadele başlatırken, "Hayır" çalışmalarına daha fazla sarıldığını ifade etti. 

SINAVA GÜNLER KALA OKULDAN ATILDI

Selim Tevfik Ocak Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi olduğunu belirten Çokluk, "Hayır" bildirisi dağıttığı gerekçesi ile hakkında “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçlaması ile soruşturma başlatıldığını ve mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ifade etti. Bırakılması ardından bir hafta on gün gibi bir süre geçtikten sonra okul müdürünün Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet ve Valilik tarafından hakkında disiplin işlemi yapılması için yazı gönderdiğini söylediğini ve bu kapsamda disipline sevk edildiğini anlattı. Okul müdürünün kendisine, valilikten “Ya örgün eğitim dışına çıkarılması ya da okul değiştirme” cezası verilmesi yönünde talimat aldığını söylediğini aktaran Çokluk, soruşturma sonucunda okuldan atılarak, başka bir okula kayıt yaptırması istendiğini söyledi. Hiçbir devlet okulunun kendisini kabul etmediğini ve özel bir liseye kayıt yaptırdığını belirten Çokluk, sınava sayılı günler kala zor günler yaşadığını ve sınavının da bundan etkilendiğini ifade etti. 

‘DAHA FAZLA HAYIR DİYECEĞİM’

Kendisine ceza verilmesi ardından okul yönetiminin ailesini çağırdığını ve ailesine vereceği cevabı hazırlamasını istediğini belirten Çokluk, ailesinin okul yönetimine tepki göstermesi ve kendisini desteklemesi ile güç bulduğunu dile getirdi. Referandumda "Hayır" demenin de "Evet" demek kadar meşru olduğunu belirten Çokluk, her şeye rağmen "Hayır" diyeceğini ve "Hayır" için daha fazla çalışacağını söyledi. Yaşanılanın hukuksuzluk olduğunu ve sonuna kadar mücadele edeceğini belirten Çokluk, getirilmek istenen sistemin ne olduğunun yaşadıkları ile açığa çıktığını belirtti. Çokluk, daha iyi bir gelecek ve daha demokratik bir ülke için, başka öğrencilerin de kendisi gibi sorunlar yaşamaması için "Hayır" diyenlerin çoğalması gerektiğini kaydetti. (DİHABER)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İzmir'de otomobilin çarptığı öğrenci yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta 'güvenlik' gerekçesiyle binlerce ağaç kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...