27 Mart 2017 03:47

‘Hürriyet'i İsrail zihniyetine sahip kişiler kurdu'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Oktay Saral Hürriyet gazetesinin ‘İsrail zihniyetine sahip kişiler tarafından kurulduğunu’ iddia etti.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral, ‘küresel güçlerin Türkiye temsilcisi’ olarak tanımladığı Hürriyet gazetesinin ‘İsrail zihniyetine sahip kişiler tarafından kurulduğunu’ iddia etti..

Yeni Akit'ten Harun Sekmen'e konuşan Saral, Hürriyet'in ‘Karargah Rahatsız' başlıklı haberi için "Aslında rahatsız olan kendileri. Bunlar alışmışlar ya Yüksek Askeri Şura (YAŞ) ya da Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) genelkurmay başkanının masanın en başında olmasına. Dolayısıyla bunu yazmaları doğal" dedi.

Hürriyet gazetesinin bağlı olduğu Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın "Ben hükümetimin yanındayım, milletimin yanındayım. Gezi kumpasını, 17/25 kumpasını kabul etmiyorum" diyemeyeceğini ifade eden Saral, Doğan'ı ‘birileri'nin konuşturduğunu savundu.

'HÜRRİYET DE İSRAİL DE 1948 DE KURULDU'

 ‘Misyonu belli' dediği Hürriyet'i ‘küresel güçlerin Türkiye temsilcisi' olarak tanımlayan Saral, birkaç ‘makul ve makbul isim'le Hürriyet'in ‘zihniyet'inin değiştirilemeyeceğini kaydetti.

Saral, İsrail devletiyle Hürriyet'i özdeşleştirdi: "Hürriyet 1948'de kurulmuştur. 1948 İsrail'in kuruluş tarihidir. İsrail zihniyetine sahip kişiler tarafından kurulmuştur. Hürriyet Türkiye değerlerini yıkma noktasında rol almıştır. Mahiyeti budur. Bunlar kaos mihrakçısı. Aydın Doğan'ın bu ülkenin medeniyetiyle, değerleriyle zerre kadar alakası olmamıştır. Yaşantısıyla zihniyetiyle hangi zümrelere ait olduğu bellidir. Aydın Doğan bu ülkeye aitmiş gibi görünen ama bu ülkeye ait olmayan biridir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Mart Çılgınlığı’nda dörtlü final belirlendi

SONRAKİ HABER

‘MVP’ adayları kozlarını paylaştı: Kazanan Harden

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...