27 Mart 2017 03:48

‘Mart Çılgınlığı’nda dörtlü final belirlendi

NCAA'de 'Mart Çılgınlığı'nda son dört takım North Carolina, Gonzaga, Oregon ve South Carolina oldu.

Paylaş

ABD’de Üniversitelerarası Erkekler Basketbol Turnuvası’nda dörtlü final belirlendi. Hafta sonu yapılan maçların ardından Gonzaga, North Carolina, Oregon ve South Carolina Phoenix’e gitmeye hak kazanan takımlar oldu.

NCAA’de ‘Mart Çılgınlığı’ olarak adlandırılan ve ABD’nin en popüler spor etkinliklerinden biri olan turnuvada son 8 mücadelesinde North Carolina, zorlu müsabakada Kentucky’yi 75-73 yendi. North Carolina’da kenarcdan gelen Luke Maye, kaydettiği 17 sayıyla galibiyette en büyük pay sahibi isim oldu. Maye, bitime 3 saniye kala maçı kazandıran basketi de kaydetti.

Pazar günü oynanan bir diğer maçta ise South Carolina, Florida’yı ikinci yarıdaki hücum performansıyla 77-70 mağlup etti. South Carolina bu bölümde 44 sayı kaydederken ilk yarıdaki 7 sayılık dezavantajının da üstesinden gelmeyi bildi. Takımla 4. ve son yılını geçiren Sindarius Thornwell, 26 sayıyla maçın yıldızı oldu.

Cumartesi oynanan maçlarda favorilerden Gonzaga, Xavier’i 83-59 yenerek tarihinde ilk kez dörtlü finale kalmıştı. Bir diğer eşleşmede ise Oregon Ducks, Kansas’ı 74-60’la geçmiş ve 1939’dan bu yana ilk kez son dörde kalmayı başarmıştı.

Dörtlü final maçları 1 Nisan’da Arizona eyaletine bağlı Phoenix kentinde oynanacak. Phoenix Üniversitesi Stadyumu’nda Gonzaga-South Carolina, North Carolina-Oregon müsabakaları oynanacak. Final maçı ise 3 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilecek. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ali İsmail Korkmaz'ın ailesine 707 bin TL tazminat ödenecek

SONRAKİ HABER

‘Hürriyet'i İsrail zihniyetine sahip kişiler kurdu'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa