27 Mart 2017 01:00

Çocuklara değerler eğitimi talimatı

Antalya’da ilköğretim okullarına gönderilen yazıyla 04-06 yaşlarındaki çocuklara değerler eğitimi ve dini eğitim için çalışmalar yapılması istendi.

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalya’da bulunan ilköğretim okullarına, Antalya Valisi, İl Milli Eğitim Müdürü ve İl Müftüsü imzasıyla gönderilen protokolle 04-06 yaş gurubundaki çocuklara değerler eğitimi ve dini eğitim için çalışmalar yapılması istendi. Protokol kapsamında çocukların manevi eğitimlerinin yapılması amacıyla gerekenlerin yapılması istendi. 

TÜM OKULLARA GÖNDERİLDİ

Antalya’da bulunan ilköğretim okullarına gönderilen Protokolde “Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve bu kapsamda okul öncesine kayıtlı 04-06 yaş gurubu çocukların değerler eğitimini ve dini eğitim çalışmaları yapılmasını amaçlar. Ayrıca protokol ile 04-06 yaş gurubu okul öncesi öğrencilerimizin manevi ve kültürel gelişmeleri hedeflenmektedir” dendi.  

Kursların, Kur-an kursları yönetmeliğine uygun olması ve bu programlara uygun öğreticiler tarafından verilmesinin istendiği yazıda, protokolün anaokulu ve bünyesinde ana sınıfı bulunan okullarda uygulanacağı belirtildi. 

SORUMLU MÜFTÜLÜK OLACAK

Kur-an kursu eğitiminde, kullanılacak materyallerin ve etkinliklerin hazırlanmasında öğretim programı uygulamalarının denetiminden il müftülüğünün sorumlu olacağının belirtildiği yazıda, 04-06 yaş gurubu Kur-an kurslarına katılacak öğrencilerin, il ve ilçelerde bulunan camilere ziyaret ve gezilerin yapılması, başarıların ise ödüllendirilmesi istendi. 

EĞİTİM SEN TEPKİ GÖSTERDİ

“Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından değerler eğitimi; ‘Çocukların ve gençlerin pozitif değerleri keşfedip geliştirmeleri ve kendi potansiyellerine göre ilerlemeleri için yürütülen eğitimsel gayretler’ olarak tanımlanmaktadır” diyen Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Türkiye’de uygulanan değerler eğitiminin büyük ölçüde ‘tek din, tek mezhep’ anlayışıyla yapıldığına dikkat çekti. “Farklı kimliklere karşı önyargıları besleyen ve milliyetçilik temelinde yükselen resmi ideolojiyi besleyen bir değerler eğitiminin bilimsel olması ve sağlıklı sonuçlar vermesi mümkün değildir. Böylesi bir uygulama, hem çocukların sağlıklı gelişiminin, hem de eğitim sisteminde eşit, özgür ve bilimsel düşüncenin ilerlemesinin önündeki en önemli engeldir’’ diyen Öztürk, yapılması istenen uygulamanın bilimsellikten uzak olduğunu vurguladı. Öztürk, “Yapılmak istenen uygulama bilimsellikten tamamen uzak ve o yaş gurubu çocukların zihinlerinde onulmaz tahribatlar açması kaçınılmazdır. Oysa çocuklara somut nesneler üzerinden eğitim verilmesi gerekirken, bu uygulama ile soyut bir eğitim anlayışı verilerek o yaş grubundaki çocuklarda korku yaratacaktır” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Metal patronları Nursan’ın kapanmasını fırsata çevirdi

SONRAKİ HABER

Samsun’da ‘hayır’ın yükselişi denge getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...