22 Haziran 2012 09:18

Halep’te 26 kişi öldürüldü

Suriye’nin kuzeyindeki Halep yakınlarındaki bir köyde en az 26 kişi öldürüldü. Devlet televizyonu, Derat Azze köyünde, “teröristlerin gaddarca bir katliam yaptıklarını” duyurdu. Haberde, çok sayıda insanın da kayıp olduğu ifade edildi.Suriyeli muhalifler ise öldürülenlerin Esad rejimi yanlısı Şebbi

Halep’te 26 kişi öldürüldü
Paylaş

Suriye’nin kuzeyindeki Halep yakınlarındaki bir köyde en az 26 kişi öldürüldü. Devlet televizyonu, Derat Azze köyünde, “teröristlerin gaddarca bir katliam yaptıklarını” duyurdu. Haberde, çok sayıda insanın da kayıp olduğu ifade edildi.

Suriyeli muhalifler ise öldürülenlerin Esad rejimi yanlısı Şebbiha çetecileri olduğunun tahmin edildiğini açıkladı.

LAVROV’DAN UYARI

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'ye dışarıdan olası askeri müdahalenin iç çatışmalara yol açacağını söyledi. Lavrov, “Suriye çok uluslu ve çok dinli bir ülke. Suriye'nin etnik ve dini toplulukları diğer ülkelerdeki akraba topluluklarıyla yakın ilişkiler içinde. Suriye'deki olaylar Lübnan'ı etkilemiş durumda bile. Orada etnik topluluklar arası çatışmalar ve anlaşmazlıklar yaşanıyor ve tüm bunlar bölgeyi kapsayabilir. Kürtlerin sorunu olabilir, Kürtler Suriye, Türkiye, Irak ve diğer ülkelerde de yaşıyor. Hıristiyanların sorunu olabilir, Hıristiyanlar Mısır'da şiddete maruz kalmaya başladı bile. Bu çok tehlikeli. Onlar orada asırlar boyu yaşıyordu ve bu dengenin bozulması faciaya yol açar” uyarısı yaptı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Taliban otel bastı: 13 ölü

SONRAKİ HABER

Sendikacılara sürgün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...