26 Mart 2017 23:30

Almanya’da referandum için oy verme işlemi başlıyor

Türkiye’deki referandum için Almanya’daki yurttaşlar 27 Mart- 9 Nisan arasında oy kullanabilecek. 

Paylaş

Türkiye’de yapılacak başkanlık referandumu için Almanya’da sandıklar 27 Mart Pazartesi sabahı saat 09:00’da açılacak ve oy verme süreci 9 Nisan'da sona erecek.

Referandumda yurt dışında yaşayan 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının oy kullanma hakkı var ama esas önemli olan adres beyanlarınının mutlaka yurtdışında yapmış olması.

Oy vermeye gidenin TC kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya pasaport gösterilmesi gerekiyor.

Nüfuz cüzdanı ya da pasaportta TC kimlik numarası yer almıyorsa bu bilginin yer aldığı ehliyet gibi destekleyici resmi evrak ve belge geçerli olacak. 

TC kimlik numarasının yer almadığı kimlik veya pasaportu olanlar Türkiye başkonsolosluğuna başvurup kimlik ya da nüfus kayıt örneği çıkartabilecek

MAVİ KARTLILAR OY KULLANAMAYACAK

Öte yandan Alman vatandaşlığına geçmek için Türk vatandaşlığından çıkanlara verilen Mavi Kart ile oy kullanılamayacak. 

NERELERDE OY KULLANILACAK?

Almanya genelinde 13 seçim merkezi oluşturuldu. Berlin, Stuttgart, Frankfurt, Düsseldorf, Köln, Dortmund, Münih, Münster, Hannover, Karslruhe, Hamburg, Nürnberg ve Mainz kentlerinde, 27 Mart-9 Nisan tarihleri arasında oy kullanabilinecek.

Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Karlsruhe, Köln, Mainz, Münster ve Stuttgart kentlerinde sandıklar başkonsolosluklarda kurulacak.

Münih, Hannover, Nürnberg ve Dortmund kentlerinde ise kiralanan salon ve fuar alanlarında oy kullanılacak.

Bu arada yurt dışı seçmenleri için seçim bölgesi ayrımı kaldırıldı, yurt dışında adres beyanında bulunmuş Türkiye vatandaşları yurt dışında herhangi bir seçim merkezinde ve 27 Nisan ‘dan 16 Nisan ‘da saat 17:00’ye kadar gümrük kapılarında oy kullanabilecek.
 
Sandık kurulacak karayolu gümrük kapıları, havalimanı gümrük kapıları ve liman gümrük kapıları listesi ayrıntılı bir şekilde www.ysk.gov.tr sitesinde yer alıyor.

Oylar 27 Mart tarihinden 9 Nisan tarihine kadar aralıksız olarak her gün sabah saat 09:00 akşam saat 21:00 arasında kullanabilinecek. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

SONAR’ın anketine göre ‘Hayır’’ın oranı yüzde 51.02

SONRAKİ HABER

Londra saldırısıyla ilgili bir gözaltı daha yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...