26 Mart 2017 20:53

Petrol üretimini durdurma anlaşmasının uzatılması istendi

OPEC üyesi üç ve OPEC üyesi olmayan iki ülkenin oluşturduğu komite petrol üretiminin durdurulması anlaşmasının 6 ay daha uzatılmasını teklif etti.

Paylaş

Sputnik’in haberine göre, OPEC üyesi üç ve OPEC üyesi olmayan iki ülkenin oluşturduğu Ortak Bakanlar Gözetim Komitesi (OBGK), petrol üretiminin durdurulması anlaşmasının 6 ay daha uzatılmasını teklif etti.

OPEC, 30 Kasım 2016’da petrol üretiminin günde 1.2 milyon varilde kalması  konusunda anlaşmıştı. OPEC’e dahil olmayan 11 ülke de 10 Aralık’ta petrol üretimini günde 558 bin varile düşürmeye karar vermişti. Rusya ise üretimi 300 bin varilde bırakma kararı alınmıştı.

OBGK’dan yapılan açıklamada, "Gözlem Komitesi, anlaşmadaki sorumlulukların yerine getirilmesi düzeyi doğrultusunda Kuveyt’te gerçekleştirilen oturumda, petrol üretiminin durdurulması anlaşmasının 6 ay daha uzatılmasını teklif etti” ifadeleri kullandı

OPEC: TEKLİFİ NİSANDA İNCELEYECEĞİZ

OPEC’ten yapılan açıklamada, petrol üretiminin durdurulması anlaşmasının uzatılmasına yönelik teklifin nisan ayında inceleneceği belirtildi.

NOVAK: TEKLİFİ MAYISTA İNCELEYECEĞİZ

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ise, gazetecilere yaptığı açıklamada teklifi mayıs ayında gerçekleştirilecek OBGK toplantısında inceleyeceklerini söyledi.
Novak, "Bu konuyu anlaşmadaki tüm ülkeler incelemeler neticesinde konuyla ilgili kendi pozisyonlarını değerlendirdiğinde, mayıs ayında görüşeceğiz” dedi.

Novak, dün yaptığı bir açıklamada Rusya’nın petrol üretimini günde 185 bin varil azalttığını ve mart ayı sonunda bu sayının, Ekim 2016 rakamlarıyla kıyasla 200 bin olacağını söylemişti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Rus muhalefet lideri Navalni gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Halay çeken Bakan Çelik'e dolar atma yarışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...