26 Mart 2017 17:30

Okul bahçesindeki spor alanında inşaat istemiyorlar

Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi öğrencileri, bahçelerindeki spor alanlarına inşaat yapılmasına tepkili. 

Paylaş

Adana Ticaret Odası Anadolu Lisesi'nin bahçesinde yapılması planlanan inşaatlar öğrencilerden tepki alıyor. Öğrenciler, “Okul bahçemize yapılan Tarım Lisesi yetmezmiş gibi bir de İmam Hatip yurdu yapılması planlanıyor” diyerek tepki gösteriyor. Öğrenciler teneffüslerini geçirdikleri bahçelerinin, çim sahalarının, tenis kortlarının onların hiçbir görüşü alınmadan inşaat alanına dönüşmesine oldukça tepkili. Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren öğrenciler, change.org'dan imza kampanyası başlattı ve başta liselerden de destek bekliyor.

Okullarından inşaat istemediklerini belirten 10. sınıf öğrencisi, bütün sosyal aktivite alanlarının beton yığınlarına çevrilmesinden memnun olmadıklarını söyledi. “Teneffüslerde oyun oynadığımız, beden eğitimi derslerini işlediğimiz alanlara inşaat yapılırsa koyun gibi okula gidip geleceğiz. Burada günde 8 saatimizi harcıyoruz. Neredeyse spor yapacak alanımız kalmıyor. Teneffüslerde 4 duvar arasına sıkışıp kalmak istemiyoruz. Futbol, basketbol turnuvaları gibi bizi sosyalleştirip, birleştiren etkinliklerimizin engellenmesini istemiyoruz.'' diyerek taleplerini sıraladı.

ATO öğrencileri olarak sosyal aktivite alanlarının arttırılmasının gerektiğini belirten bir başka öğrenci, öğrencilerin yalnızca dört duvar arasında eğitim görmelerinin istendiğini söyledi. Günün üçte birinin okulda geçtiğini söyleyen öğrenci, “Bu da haliyle öğrencileri yoruyor, sıkıyor, bunaltıyor. Biz öğrenciler dışarı çıkıp temiz hava almak, spor yapıp bütün enerjimizi dışa vurmak istiyoruz. Ama voleybol, basketbol sahamız, emeklerimiz kısacası okulu okul yapan değerlerimiz alınıyor. İşte bu yüzdendir ki ben okulumda inşaat istemiyorum. Ben öğrenciyim; sınava gireceğim, geleceğimi belirleyeceğim. O inşaat sesleri arasında sıkılan, rahatsız olan bir sürü öğrenci ne olacak?” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusu, Kamhana saldırısını 2. kez püskürttü

SONRAKİ HABER

Urfa’da Suriyeli mültecilere saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...