26 Mart 2017 14:58

Garo Paylan: Anayasa değişikliğinde demokrasi var mı, hayır

HDP Milletvekili Garo Paylan: Anayasa değişikliğinde demokrasi var mı, hayır. O halde var gücümüzle çalışıp, hayır oylarını yükselteceğiz.

Paylaş

HDP Antalya İl Başkanlığı referandum çalışmaları kapsamında HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın katıldığı bir şenlikle Kepez ilçesi Şafak Mahallesi seçim bürosunun açılışını yaptı.

Halkın seçim bürosu önünde halay çekmesi çevrede TOMA’larla olağanüstü güvenlik önlemi alan polis tarafından “Yolu kapatıyorsunuz” gerekçesi ile engellenmeye çalışıldı. 

Seçim bürosunun açılışında konuşan, HDP İstanbul Milletvekili Gara Paylan, “Anayasalar toplumsal sözleşmelerdir, anayasalar toplumun bütün renklerini barındırmak için vardır, bütün kimliklere saygılı olmak için vardır ve anayasalar bütün kimlikleri barındırırlar, o anayasada herkes az veya çok kendisini görür. Fakat bu yapılan anayasada Kürtler var mı, hayır. Demokrasi var mı, hayır. O halde biz de var gücümüzle çalışıp, hayır oylarını yükselterek Selahattin Demirtaş’ın dediği gibi, ‘Seni başkan yaptırmayacağız’” dedi. (Antalya/Evrensel)

ÖNCEKİ HABER

Levent Gültekin: AKP siyaseti ayrıştırmaya yönelik

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu iddiası: Kızlarımızın başörtülerini çıkarmışlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...