26 Mart 2017 11:40

Trabzon’da Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Atölyesi

IPS İletişim Vakfı’nın sürdürdüğü, Kaos GL’nin içinde yer aldığı 'Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik' atölyesinin 6. ayağı Trabzon'da yapıldı.

Paylaş

Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Atölyesi’nin altıncı ayağında, Trabzon ve çevre illerden gazetecilerle sivil toplum örgütlerinden katılımcılar medyada kadın ve LGBTİ temsiliyetini konuştu.

Bianet’in haberine göre IPS İletişim Vakfı’nın sürdürdüğü, Kaos GL’nin destekleyerek içinde yer aldığı “Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik” atölyesinin altıncı ayağı Trabzon’da gerçekleşti.

Trabzon ve çevre illerden gazeteciler ile kadın ve lgbti örgütlerini buluşturan atölyede medyada kadın ve lgbti temsiliyeti, ve toplumsal cinsiyet odaklı habercilik konuşuldu. Gün boyu süren atölyede Prof. Dr. Ülkü Doğanay nefret söylemine karşı toplumsal cinsiyet odaklı haber haberciliği, bianet ifade özgürlüğü haberleri editörü Elif Akgül toplumsal cinsiyet odaklı haberciliğe ilişkin bianet deneyimini, Kaos GL’den Ali Erol da LGBTİ odaklı haberciliği anlattı.

Daha önce sırasıyla İstanbul, Mersin, Bursa, İzmir ve Eskişehir’de gerçekleştirilen atölyenin Trabzon ayağında proje koordinatörü Öznur Subaşı, proje kapsamında Dr. İdil Engindeniz-Şahan’ın araştırmasının sonuçlarını paylaştı.
(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yandaş yazardan ‘Nazi’ söylemi uyarısı

SONRAKİ HABER

Yine kadın cinayeti: Boşandığı erkek tarafından öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa