26 Mart 2017 11:36

Yandaş yazardan ‘Nazi’ söylemi uyarısı

Star Yazarı Ahmet Taşgetiren, Erdoğan'ın AB ülkeleri için kullandığı 'Nazi' söyleminin doğru olmadığını belirtti.

Paylaş

İktidar yanlısı Star’ın yazarı Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hollanda krizi ardından Avrupa ülkeleri için sık sık kullanmaya başladığı ‘Nazi’ suçlaması için uyardı: “Dünyada başka hangi ülke satın alır bizim Almanya’ya yönelik ‘Nazi’ tanımlamamızı?”

Ancak Taşgetiren topu Erdoğan’a değil ‘iletişimciler’e attı: “Bu tortuyu temizlemek de büyük emek gerektirecek. Bence iletişimcilerimizin farklı bir strateji geliştirmesinde yarar var. Bu da vatan meselesi çünkü.”

Taşgetiren, “Bir iletişim değerlendirmesi” başlıklı dünkü köşe yazısında, “Avrupa ile belki daha genelde Batı ile bu kadar ayrışmak çıkarımıza mı? Ekonomik ilişkilerimiz var, orada 4-5 milyon vatandaşımız var, aynı coğrafyada yaşıyoruz. Acaba başka bir iletişim platformu düşünülemez mi?” sorularını da sordu.

“Meydanlara hiç olmadığı kadar Avrupa yansıyor” diyen Taşgetiren’in, Erdoğan’ı doğrudan hedef almamaya çalışarak, “Baktığımızda sert polemiklere rağmen, mesela Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasının bütünü içinde köprüleri tamamen atmama gibi bir hassasiyeti de okuyoruz” ifadelerini kullanması dikkat çekti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe sahiline 7 tenis kortu mu yapılacak?

SONRAKİ HABER

Trabzon’da Toplumsal Cinsiyet Odaklı Habercilik Atölyesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...