26 Mart 2017 10:52

Tanrıkulu: Polislerin bırakılması yarayı derinleştirdi

CHP’li Sezgin Tanrıkulu, Kemal Kurkut'un öldürülmesine dair ifadeleri alınan 2 polisin serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Kemal Kurkut'un öldürülmesine dair ifadeleri alınan 2 polisin serbest bırakılmasına tepki gösteren CHP’li Sezgin Tanrıkulu, “Delillerin bizzat karartıldığının anlaşıldığı bu ortamda, şüpheli polislerin serbest bırakılması, kamuoyu vicdanında yarayı derinleştirmiştir” dedi.

Diyarbakır Newrozu’nda Kemal Kurkut isimli üniversite öğrencisinin polislerce öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan 2 polisten biri savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğeri ise “Olası kasıtla adam öldürme” suçundan tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

‘DELİLLERİ KARARTMA ÇABASI VAR’

Konuyu değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Kemal Kurkut’un öldürülmesi açıkça orantısız güç kullanımı sonucu yasadışı infazdır” dedi. İnfazın çekilen fotoğraflar ile kanıtlandığına değinen Tanrıkulu, polislerin gazetecilerden fotoğraf makinelerini alıp kayıtlarını silmesi ve valilikçe ilk etapta yapılan yanlış bilgilendirmeyi delilleri karartma çabası olarak yorumladı.

‘HÜKÜMETİN BİR SİYASİ TERCİHİ’

Ölüm biçimi için “Kasten veya olası kasıtla adam öldürme suçudur” diyen Tanrıkulu, “Delillerin bizzat karartıldığının anlaşıldığı bu ortamda, şüpheli polislerin serbest bırakılması, şüpheli polisler hakkında tutuklama tedbirine başvurulmaması kamuoyu vicdanında bu yarayı derinleştirmiştir. İki polis memurunun görevden uzaklaştırılmaları kuşkusuz olumludur; ancak cezasızlık insan hakları ihlallerinde hükümetin uyguladığı bir siyasi tercihe dönüşmüştür. İnsan hakları ihlalleri ile suçlanan görevlilere kamu otoritelerinin koruması ve yargının hoşgörüsü devam ettiğinin de açık bir göstergesi olmuştur. Aynı hoşgörünün yüzde 1'ini, binde 1'ini ifade özgürlüğü ile ilgili eleştirilere göstermeyen yargının, yaşam hakkı ihlallerinde bu hoşgörüsü maalesef yeni değildir” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Ezop'tan başkanlık masalları etkinliği

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Bir kişi mi büyük 80 milyon mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...