26 Mart 2017 10:22

‘Babamın Kanatları, sanatsız işçilere bir ağıttır’

Eğitim Sen Mersin Şubesi, yönetmenliğini Kıvanç Sezer’in üstlendiği ‘Babamın Kanatları’ filmini izleyicilerle buluşturdu.

Paylaş

Turan DAL
Mersin

Ulusal ve uluslararası alanda birçok dalda ödül alan, başrollerini, Menderes Samancılar, Musab Ekici, Kübra Kip ve Tansel Öngel’in paylaştığı ‘Babamın Kanatları’, Mersin’de Eğtim Sen Mersin Şubesinin katkılarıyla gösterime sunuldu. Kanun Hükmünde Kararname (KHK)’lerle ihraç edilen sendika üyeleriyle dayanışma amacı taşıyan etkinliğe, filmin yönetmeni Kıvanç Sezer de katıldı.

‘VAKİTSİZ ÖLÜMLERİ YÜZLERİMİZE ÇARPAR’

Etkinlikte Sendika Şube Sekreteri İsmail Usluoğlu, kısa bir konuşma yaptı.

Dayanışmaya destek verenlere teşekkürlerini sunan Usluoğlu, “Babamın Kanatları filmi sanatsız işçilere bir ağıttır. Kıvanç Sezer bizleri inşaat şantiyelerinin prefabrik kabinlerindeki soğuk gecelere ortak edip, o gecelerin sabahında onlarca kat yükseklikteki vakitsiz ölümleri yüzlerimize çarpar. Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödül almasına rağmen, bu filme izleyici ile pek fazla buluşma imkanı tanınmadı. Bazı engellemelerle karşılaştılar. Çünkü iş cinayetlerini bazıları fıtrat diye yorumlar, bu nedenle cinayeti fıtrat diye yorumlayan kesime, toplumsal gerçekçiliğe sanatla ayna tutmak bazılarını ürkütür. İşte biz hayatın her alanında olduğu gibi bu alanda da halkın sanatçılarını, eserlerini, bizlere ulaşması yönündeki engelleri büyük bir dayanışma ağıyla boşa çıkarıyoruz. Bu, aynı zamanda halktan yana, halk için sanat yapanlara destektir. Yani ihraç edilen öğretmenlerle bir dayanışma değil, aynı zamanda bu engelleri yaratanlara ve öğretmenleri ihraç edenlere, gazetecileri, sanatçıları, aydınları hapishanelere atanlara, akademisyenlerin kürsülerini alanlara bir başkaldırıdır” dedi.

Konuşmanın ardından film tek bölüm halinde ara verilmeden izleyicilere sunuldu. 

ÖNCEKİ HABER

IŞİD: Tabka Barajı çökmenin eşiğinde

SONRAKİ HABER

Kemal Kurkut’un öldürülmesine yayın yasağı getirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...