26 Mart 2017 08:43

'Hayır' diyen hakeme var, 'evet' diyen Demirören'e yok mu?

Referandumda 'Hayır' diyeceğini açıklayan Hakem İlker Şahin'in açığa alınması Meclis gündemine taşındı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Hakem İlker Şahin'in sosyal medyadan “hayır” oyu vereceğini açıklamasından sonra açığa alınmasını hatırlatarak, “Evet' oyu vereceğini açıklayan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e de soruşturma açılacak mı?” diye sordu.

Sinop’ta 3 yıldır hakemlik yapan İlker Şahin, sosyal medya üzerinden başkanlık referandumunda kullanacağı oyu açıklamasından sonra açığa alınmıştı. Olayı Meclis gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı görüşme sonrasında “evet” oyu vereceğini açıklayan  Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören hakkında da işlem yapılıp yapılmayacağını sordu.

Hakem Şahin'in tehdit edildiği iddialarına da değinen Tanrıkulu, “Merkez Hakem Kurulu Başkanınına  kimler tarafında bu kararın alınması istendiği bildirilmiştir, bu talimatı verenler hakkında herhangi yasal bir işlem yapılacak mıdır?” dedi. “İlker Şahin, sosyal medya üzerinden  oyunun 'evet' olacağını açıklasaydı aynı yaptırım uygulanacak mıydı?” diye soran Tanrıkulu,  “Sosyal medya üzerinden referandum oyunun 'evet' ya da 'hayır' olacağını açıklayan kaç kamu görevlisi hakkında işlem yapılmıştır? Oyunun 'hayır' olacağını açıklayanların baskı ve tehdit ile karşı karşıya bırakıldığı iddiaları doğru mudur?” sorularına yanıt istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD'de gece kulübüne silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

Özgürlük mücadelesinin kalbinde Newroz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...