22 Haziran 2012 12:30

ÜKD’den eylemdeki öğrencilere destek

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde yıllardır süren “Hazırlık” mağduriyetine karşı öğrenciler tam 9 gündür rektörlük önünde oturma eylemi yapıyor. Rektörlük önünde çadır kuran öğrenciler eylemlerine kararlılıkla devam ederken Rektör Davut Aydın ve Yabancı Diller Yüksek Okulu M

ÜKD’den eylemdeki öğrencilere destek
Paylaş

Öte yandan eylemdeki öğrencilere bir destek de Üniversite Konseyleri Derneği’nden (ÜKD) geldi. Üniversite Konseyleri Derneği adına eylem alanında basın açıklaması yapan ÜKD Genel Sekreteri Prof. Dr. Erhan Nalçacı, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’nün öğrencilerin mağduriyetini hemen gidermesi gerektiğini söyledi.

‘REKTÖRLÜK MAĞDURİYETE SON VERSİN’

Üniversitelerin bir yandan AB emperyalizminin uzantısı olan Bologna süreci ile tek tipleştirildiğini belirten Nalçacı, diğer yandan da bu süreci örtmek üzere gericileştirdiğini kaydetti. “Süreci böyle kavramadan Türkiye’de bir üniversitede İngilizce hazırlık okuyan öğrencilerin yüzde doksan beşinin yıllardır başarısız olması anlaşılamaz. Anadolu Üniversitesinde yabancı dil eğitiminin asıl amacının, öğrenci onuru ve kişiliğini yok edecek kadar öne çıkması başka türlü izah edilemez” diyen Nalçacı, ÜKD’nin eğitimin anadilde olması şartıyla üniversite öncesi ve sonrası iyi bir yabancı dil eğitiminden yana olduğunu ifade etti İnsani, bilimsel ve pedagojik olanın da bu olduğunu vurgulayan Nalçacı, “ÜKD üniversitede öğrencilerin başarılı bir şekilde gelişmesinden yanadır ama onurları zedelenmeden, yönetimin basit bir nesnesi olmadan, yönetime katılarak ve gelişirken toplumsal bir değer kazanarak başarılı olmalıdırlar” dedi. ÜKD’nin Anadolu Üniversitesi’nin mağdur ettiği öğrencilerin yanında olduğunu kaydeden Nalçacı, bu mağduriyetin giderilmesi için rektörlük düzeyinde girişimlerde bulunulacağını söyledi. ÜKD olarak öğrencilere mücadelelerinde başarılar dileyen Nalçacı, Anadolu Üniversitesi Rektörlüğünün bu mağduriyete bir an önce son vermesini istediklerini belirtti. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şiddet tapu memurlarına da yayılıyor

SONRAKİ HABER

Eskişehir'de patlama: 4 işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...