25 Mart 2017 18:36

Erdoğan: AB müzakereleri için de referanduma gidebiliriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan '16 Nisan'ın arkasından AB ile müzakereler için de bir referandum yapma yoluna gidebiliriz' dedi.

Paylaş

Tatlıdil Forumunun kapanış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 Nisan sonrası AB ile yürütülen müzakerele için de referanduma giddilebileceğini söyledi.

Erdoğan, AB ile müzakerelerin askıya alınması için 16 Nisan'dan sonra referanduma gidilebileceğini söyledi. Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"İşte bugün İsviçre Parlamentosunda bakıyorsunuz ileri derecedeki aşırı terör örgütleri orada benim resmimi koyuyor benim şakağıma silah dayıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ülke İsviçre. Bunun benzerleri çok. 

Benzeri bir Brexit için bizde 16 Nisan'da bir referandum yapıyoruz. Arkasından müzakereler içinde bir referandum yapma yoluna gidebiliriz.

Terörizmin ülke ayrımı gözetmeden dünyanın dört bir yanında eylemlerine tanıklık ediyoruz. Gökyüzünün maviliği seyretmek Suriyeli çocukların da hakkıdır."

ERDOĞAN AVRUPA’YA ‘SÜRPRİZLERLE KARŞILAŞABİLİRSİNİZ’ DEMİŞTİ

Erdoğan, geçtiğimiz perşembe günü CNN Türk ve Kanal D ortak yayınında yaptığı açıklamada da, “Ekonomik ilişkilerimizi devam ettirebiliriz ama bizim siyasi, idari noktadaki şeylerde gözden geçirmeye ihtiyacımız olabilir. Bütün gündemlerin hepsini artık 16 Nisan belirleyecek. 16 Nisan’dan sonra çok sürprizlerle karşılaşabilirsiniz, onlar da karşılaşabilir” demişti. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Olanak ve gerçeklik

SONRAKİ HABER

YYÜ Tiyatro Topluluğu: acaba ne oynamalıyız?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...