25 Mart 2017 17:49

SPOR

Haftanın güncel spor gelişmelerine yer verdiğimiz sayımızda bu hafta.

Paylaş

TIE BREAK NEDİR?

 Tenis maçları normalde üç set üzerinden oynanır. Üç set üzerinden oynanan karşılaşmalarda iki seti kazanan oyuncu maçı da kazanmış olur. Beş set üzerinden oynanan maçlarda ise üç seti kazanan oyuncu maçı da kazanmış olur.Setlerde altı oyuna ulaşan oyuncu,rakiple arasında en az iki fark varsa oyunu kazanmış olur.6-5’te ise set bitmez.Bu durumda önde olan oyuncu 7-5 yaparak seti kazanabilir veya gerideki oyuncu durumu 6-6’ya getirip seti tie-break’e götürebilir.

Tie-break; herhangi bir set esnasında skor 6-6 olduğunda oynanan özel bir oyundur.Bu oyun tam bir sinir harbi şeklinde geçer. Futbol maçının penaltılara gitmesine benzer. Tiebreak esnasında puanlama 15, 30, 40 şeklinde değil; 1, 2, 3, ... şeklinde ilerler. Tiebreak oyununda en az 7 puana ulaşan ve rakibe 2 puan fark atan taraf oyunu ve dolayısıyla seti kazanır.Tiebreak, İngilizcede "beraberliğin kırılması" anlamına gelir.

BREZİLYA’DA TEPKİ ÇEKEN TRANSFER

Brezilya 2. lig takımlarından Boa Esporte' nin, 2010 yılında kız arkadaşı Eliza Samudio’yu öldürdüğü suçlamasıyla 22 yıl hapis cezasına çarptırılan ancak kararın temyizi süresince geçen ay serbest bırakılan kaleci Bruno Fernandes’i transfer etmesi ülkeyi ayağa kaldırdı. "Bruno" olarak bilinen futbolcunun transferi, başta kadın örgütleri olmak üzere Brezilya'da büyük tepkiye neden oldu. Ayrıca, takımın sponsorlarından en az 5'i sponsorluktan çekildiklerini açıkladı. Boa Esporte Kulübü Başkanı Rone Moraes Da Costa ise futbolcunun topluma yeniden kazandırılması gerektiğini savundu. Bruno Fernandes’in eski kız arkadaşı Eliza Samudio 2010 Haziran ayında ortadan kaybolmuştu. Polis raporları, eski bir model olan Samudio'nun vahşice öldürüldükten sonra vücudunun parçalandığını ve köpeklere yedirildiğini ortaya koymuştu.

MOTOR SPORLARININ EFSANESİ HAYATINI KAYBETTİ

Eski Formula 1 ve motosiklet dünya şampiyonu John Surtees, 83 yaşında hayatını kaybetti. 1956, 1958, 1959 ve 1960 yıllarında düzenlenen 500cc kategorisindeki dünya motosiklet şampiyonalarını kazanan Surtees, alan değiştirdikten sonra Formula 1'de 1964'te bir kez daha şampiyonluk sevinci yaşayarak motosiklet ve otomobil yarışlarında şampiyonluk kazanan ilk ve tek isim olarak tarihe geçmişti.

NORVEÇ’TE BİTMEYEN BUZ HOKEYİ MAÇI

Pazar akşamı saat 18.00da başlayan Storhamar Dragons ile Sparta Warriors arasındaki play-off çeyrek final serisi beşinci maçında üç devrelik normal süre 1-1 sona erdi. Galibin belirlenmesi uzatmalara kaldı. Ancak ilk 7 uzatmada iki takım da gol atamadı. Storhamar Dragons, Joakim Jensen'in golüyle 2-1 kazandığında saatler 02.33'ü gösteriyordu. Bu inanılmaz maç, dünyanın en uzun buz hokeyi karşılaşması olarak tarihe geçti. 

MEKSİKA’DA HAKEMLER GREVLE KAZANDI

Meksika Futbol Federasyonu, ligde oynanan maçlarda hakemlere saldıran Toluca’dan Enrique Triverio’ya 8 ve Club America'dan Pablo Aguilar'a 10 maç oynamama cezası vermiş, bunun üzerine verilen cezaları yeterli bulmayan hakemler de 10 gün maçlara çıkmama kararı almıştı.Daha sonra federasyon’dan yapılan açıklamada, Triverio ve Aguilar’ın birer yıl futboldan men edildikleri bildirildi. Futbolculara verilen cezalardan sonra hakemler grevi bitirme kararı aldı.

FEDERER, NADAL’A YİNE ACIMADI

Altı hafta önce tenis tarihinin unutulmazları arasına giren maçta Avustralya Açık finalinde karşılaşan Roger Federer ve Rafael Nadal, bu kez kozlarını Indian Wells kortlarında paylaştı. Son 16 turunda üstün bir performans sergileyerek Rafael Nadal'ı 6-2 ve 6-3'lük setlerle mağlup eden Roger Federer çeyrek finale yükseldi. Tarihi rekabette rakibine karşı toplamda 36. Maçına çıkan Federer ikili arasındaki tabelayı 26-10 yaparak ezici bir üstünlük elde ederken son üç karşılaşmada da Nadal’ı yenerek rakibini ilk kez üst üste 3. kez mağlup etmeyi başardı.

BEŞİKTAŞ ÇEYREK FİNALDE

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Beşiktaş, ilk karşılaşmada 1-1 berabere kaldığı Olimpiakos'u evinde mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Henüz ilk yarı bitmeden Aboubakar’ın oyundan atılmasıyla 10 kişi kalmasına rağmen maçı 4-1 kazanan Beşiktaş çeyrek finalde turnuvanın favorilerinden Olympique Lyon’un rakibi oldu.

HAFTANIN FOTOĞRAFI

Leicester City taraftarı William Shakespeare’in oyunundan yola çıkarak yaptıkları koreografi ile yeni teknik direktörleri Craig Shakespeare’e ‘hoş geldin’ dedi. 

  

ÖNCEKİ HABER

Löseminin kökenleri

SONRAKİ HABER

2 metrekarelik 'mobil ev'de yaşıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...