25 Mart 2017 13:04

'Alevilerin sesi susturulamaz'

25. kez Galatasaray Meydanı'nda eylem yapan TV10 çalışanları, 'Alevilerin sesi TV 10 susturulamaz' dedi.

Paylaş

TV10 çalışanları, OHAL kararnamesi ile kapatılan televizyonlarının açılması talebiyle 25. kez Galatasaray Meydanı'nda eylem yaptı. Eylemde "Alevilerin sesi TV 10 susturulamaz" pankartının açıldığı eylemde, "Özgür basın susturulamaz", "Alevilerin sesi susturulamaz" sloganları atıldı.

Bu haftaki eyleme Alevi Bektaşi İnanç Kurulu, Alibeyköy, Okmeydanı ve Bağcılar Cemevi Temsilcileri  ve Cumartesi Anneleri'nin de aralarında olduğu çok sayıda yurttaş destek verdi. Burada Alevi Bektaşi İnanç Kurulu Başkanı Hüseyin Güzelgül konuştu.

inançlarının sevgi üzerine kurulu olduğunu söyleyen Güzelgül, "İnsanı severiz, doğayı severiz, cümle yaratılmışları severiz ve Hakkı severiz. Çocuklarımıza sevgiyi öğretiriz. İbadetimizde cemal cemale geliriz. Hakkın varlığına delil çerağımızı uyandırır, hak kelamını ederiz" dedi. “Biz yüzyıllardır zulümler bitsin istedik” dedi. Güzelyüz sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklarımız öldürüldü. İşsiz kalmalarını, ayrımcılığa uğramalarını artık sıradan şeyler olarak gördük. Aleviler demokratik bir cumhuriyete inanırlar. Eşit yurttaşlıktan yanadırlar.  Demokratik bir ülkede tüm inançlara aynı yaklaşmalıdır devlet. Bugün televizyonlarımızı kapatabilirsiniz. Ama bu bizleri yıldıramaz. O televizyonlar haram lokmalarla kurulmadı. Alevilerin rızalığı ile, lokmaların büyüğü küçüğü ayrılmadan el ele kuruldu. Cümle erenler, pirler, bu emek veren canlarımızın yoldaşıdır. Biz biliriz ki bu zulmün bir sonu vardır”

Seçim sürecinde iktidarların bazı Alevileri yanına aldığını ifade eden Güzelgül, “Kendi yarattıkları Alevilerini ve satın aldıkları sözde Alevileri, küçük ve kirli oyunlarına alet etmeye çalışırlar. Unutmasınlar ki, Alevilerin temsilcisi Alevi kurumlarıdır, Alevilerin inançsal temsilcisi ise Alevi Bektaşi inanç kurumudur” dedi.

Güzelgül son olarak 25 haftadır Galatasay Lisesi önünde eylem yapan TV 10’nun yanında olduklarını belirterek, “Mücadeleleri alevi mücadelesinde hak ettiği yerini alacaktır” diye konuştu. Eylem Faik Ateş’in söylediği deyiş ve kitlenin attıkları sloganlarla son buldu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Binali Yıldırım'dan CHP'ye: Zamanım yok; HDP'ye: Gerek yok

SONRAKİ HABER

'Kürdistan'ın önünü kesmek için Fırat Kalkanı'nı başlattık'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa