25 Mart 2017 13:13

Binali Yıldırım'dan CHP'ye: Zamanım yok; HDP'ye: Gerek yok

Başbakan Binali Yıldırım, CHP’nin tartışma programına çıkma talebine ‘zamanımız yok’, HDP için de ‘anlatmaya gerek yok’ dedi.  

Paylaş

Bitlis’te konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Konuşmasında Bitlisli Said-İ Nursi’ye övgüler dizen Yıldırım, CHP’nin tartışma programlarında tartışma talebine ‘zamanımız yok’ diye cevap verdi, ‘HDP’yi de anlatmaya gerek yok’ dedi.  

‘ZAMANIMIZ YOK’

Yıldırım, Kılıçdaroğlu’yu hedef alarak şöyle konuştu: Değerli kardeşlerim Kılıçdaroğlu, bu anayasa değişikliğinde ne yoksa ondan bahsediyor. Yalan diyorsun. Çıkıp televizyonlarda tartışalım diyor. Anayasayı okumamışsın, ne getirdiğini bilmiyorsun, tartışalım diyorsun. Millet iş bekliyor. Millet ülkenin koşar adımlarla gitmesini bekliyor. Bizim tartışmaya zamanımız yok."

HDP'Yİ ANLATMAYA GEREK YOK

HDP'yi de hedef alan Başbakan Yıldırım, HDP'nin durumunu anlatmaya bile gerek duymadığını, önceleri "Türkiye partisi olduk" demelerine rağmen 7 Haziran'da hemen gittiler Kandil'e teslim olduklarını ifade ederken şu iddialarda bulundu: 

“Size ihanet ettiler. Sırtlarını terör örgütlerine, Avrupa'ya dayadılar. Anayasayı yok saydılar. Çukurlar kazdılar, şehirleri yıkıp harabeye çevirdiler. Belediyenin işi çukur kazmak mı? Lojistik destek vermek mi? Milletten aldığın yetki ile sosyal projeler yapacaksın, park yapacaksın diye sana oy veriliyor. Bitlis'te milleten topladığın paraları dağa, teröre aktarıyorsun. İşte bunu hesabını bugün veriyorlar. Bitlis'te ve bazı ilçelerde gereğini yaptık. Hizmet üretip, iş üretiyoruz. Alt yapıyı düzeltiyoruz. Daha iyisini yapmak için gayret ediyoruz. Kürt ve Türk kardeşlerimizi bu beladan kurtaracağız. Bu muhteşem tablo bunun müjdecisidir. Türkiye'nin her köşesine barış, huzur kardeşlik gelecek. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Taşeronluk yapanlar bizim başımızın belası olmayacak."

Yıldırım, konuşmasında Bitlisli olan Said-i Nursi’den de söz etti, övgüler dizdi ve Gülen Cemaatini Said-i Nursi üzerinden eleştirdi: Said-i Nursi'yi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Said-i Nursi'yi yad ediyorum. Bu zat arkasında onlarca eser bıraktı. O sadece bir alim değil, aynı zamanda bir vatansever ve kahramandır. Bu hain FETÖ, Bitlisli Said-i Nursi'nin tırnağı olamaz. Said-i Nursi yaşasaydı bunu yanına bile sokmazdı. Bu hain ne dedi? 'Said-i Nursi Kürt olduğu için yanına gitmedim.' Bu kadar alçak. Kürt olduğu için yanına gitmedi ama eserlerini istismar ediyorsun. Yazıklar olsun. Bunlar PKK ile ikizdir. Biri Said-i Nursi'ye diğeri Kürtlere ihanet etti. 

Başbakan Yıldırım konuşmasını kalabalıktan 'Evet oyu isteyerek tamamlarken, Kürtçe ifadelerle de, "Evet, evet, evet, bin defa evet" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’in Apartheid’e karşı mücadelesi sergileniyor

SONRAKİ HABER

'Alevilerin sesi susturulamaz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...