25 Mart 2017 11:54

Kılıçdaroğlu: İşsizliğin nedeni parlamenter sistem mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum çalışmalarını Diyarbakır’da sürdürdü.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu referandum çalışmaları kapsamında Diyarbakır’daydı. Partisinin İl Başkanlığı’nda referandum çalışmalarını değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Demirok Düğün Salonu’ndaki toplantıya katıldı. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, yaşanan sorunların parlamenter sistemden değil kötü yönetimden kaynaklandığını ifade etti.

Konuşmasında daha önce yaptığı gibi mülteci karşıtı ifadeler kullanmayı sürdüren Kılıçdaroğlu, ‘Evet’ çıkarsa 4 milyon Suriyeliye vatandaşlık verileceğini ileri sürdü ve “Hepimiz oturup düşünelim” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:
“Milli iradeyi bir kişiye teslim edelim diyorlar. 80 milyonun aklı yok mu? Akıl akıldan üstündür. Ben hatamı görmeyebilirim ama bir başka arkadaşım görür bana söyler. Şimdi bundan vazgeçelim diyorlar.

İşsizlik var mı, var. İşsizliği yaratan demokratik parlamenter sistem mi? Ne alakası var. Bu soruyu kendimize soracağız. FETÖ terör örgütü bizi kandırdı dediler. Peki FETÖ seni kandırdı da buna sebep olan parlamenter sistem miydi? Bu soruyu da kendimize soracağız. Dolar almış başına gidiyor. Frenleyemiyorlar. Kaçak para Türkiye'ye geliyor. 10 milyon dolar ülkeye para gelecek, bunun nereden geldiğini bilmiyorlar. Buna sebep olan parlamenter sistem mi? Hapishaneler tıka basa dolu. Sırayla uyuyorlar. Neden dolu bu hapishaneler. İcra daireleri tıka basa dolu. 4 milyon Suriyeli var. 4 milyon Suriyeli Türkiye'ye parlamenter sistem olduğu için mi girdi? Evet çıkarsa 4 milyon Suriyeliye vatandaşlık verecekler. Hepimiz oturup düşünelim.

Bütün bunların sebebi parlamenter sistem değil. Bütün bunların nedeni kötü yönetim. 15 yıldır iktidardalar. 15 senedir istedikleri kanunu çıkardılar. Peki bu işsizlik, fakirlik neden? Türkiye neden itibarı yerle bir edilmiş konumda. Bütün ülkeler bize düşman.

‘KENDİ ÇOCUKLARINA İKBAL HAZIRLIYORLAR’

Kendi çocuklarına ikbal hazırlıyorlar. Sizin çocuklarınız askere gidiyor. Ankara'daki beylerin çocukları askere gitmeyecek, 18 yaşında milletvekili olacak. Benim çocuğum askere gidiyorsa onun çocuğu da askere gidecek. Birisi için fazla avantaj kabul etmeyeceğiz. Bir kişiye OHAL çıkarma yetkisi veriliyor. TBMM yok mu, var. Bir kişiye bu kadar yetki vermek doğru değil. Dünyada başka örneği yok. Hangi derdimizi çözecek bu. Anayasalar toplumsal uzlaşma belgeleridir. Toplumun haklarını güvence altına alır. Bir işçi bu anayasaya evet diyorsa taşeron işçisi olmayı kabul ediyor demektir. Evet demenin vebali ağırdır. Kimse çocuklarına hesap veremez. Hayır dediğimiz an Türkiye'nin itibarı artacak.

600 MİLLETVEKİLİ ANKARA'DA NE YAPACAK?

600 milletvekili Ankara'da ne yapacak. Bu işin partisi yok. Bu bir anayasa. Bugün A partisinden biri gelir. Yarın B partisinden. Bu anayasayla parti devleti yaratıyoruz. Bu anayasayla Türkiye üçüncü lige düşer. Eğer bu anayasa değişikliği geçerse Türkiye üçüncü lige düşer. Zaten bize hibrit demokrasi diyorlardı, demokrasisi olmayan bir devlete dönüşmüş oluruz.”

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için kentte yoğun güvenlik önlemi alınırken Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü de kendisine zırhlı araç tahsis etti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun gideceği güzergahlarda da Özel Harekat timleri görevlendirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yunan sahil güvenlik botuyla Türkiyeli tekne çarpıştı

SONRAKİ HABER

Dersim Barosu’ndan anayasa paneli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...