25 Mart 2017 11:49

F oturumu: Hasta mahpus Polatlı serbest bırakılsın

Hasta mahpuslar için her hafta Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirilen F oturumunda, Mustafa Ömer Polatlı’nın serbest bırakılması istendi. 

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, cezaevlerinde hasta mahpusların serbest bırakılması için her hafta olduğu gibi bu hafta da F oturumu gerçekleştirdi. 

Bu oturumda, hasta mahpus  Mustafa Ömer Polatlı’nın serbest bırakılması talep edildi. Galatasaray Lisesi önünde "261. Hafta F oturması Mustafa Ömer Polatlı serbest bırakılsın", "Hasta mahpuslar serbest bırakılsın", "Tecrit öldürür dayanışma yaşatır","Tecrit öldürüyor F tipi hapishaneler kapatılsın" pankartı açan tutuklu yakınları ve insan hakları savunucuları  "Hasta mahpuslar serbest bırakılsın", "Mustafa Ömer Polatlı serbest bırakılsın", "Tedavi haktır engellenemez", "Tecrit iskencesine son", "Tecrit öldürür dayanışma yaşatır", "Onursuz arama işkencesine son", "İnsan haklarıyla insandır", "Susma suça ortak olma", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganları attı. 

İnsan hakları savunucuları adına açıklamayı Tuncay Yiğit gerçekleştirdi. Yiğit, OHAL’le birlikte hapishanelerde hak ihlallerinin giderek arttığını söyledi. Yiğit, Mustafa Ömer Polatlı’nın durumuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Erzurum H tipinde bulunan Polatlı 22 yaşındadır ve kalbinde doğuştan iki delik bulunmaktadır. Dışarıdayken açık kalp ameliyatıyla deliklerden birine  yama yapılıp diğeri ise dikilmiştir. Katıldığı bir yürüyüşten dolayı 13 yıl 9 ay ceza almıştır.” 

Eylemde hasta mahpus Polatlı’nın gönderdiği mektup okundu. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Mersin’de ihraç edilen emekçiler ‘hayır’ dedi

SONRAKİ HABER

Yunan sahil güvenlik botuyla Türkiyeli tekne çarpıştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa