25 Mart 2017 10:39

KESK'in ihraç eyleminde hayır çağrısı

İzmir’de KESK'in kamudaki ihraçlara yönelik her hafta yaptığı oturma eyleminde referandum için hayır çağrısı yapıldı.

Paylaş

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile birlikte kararnamelerle kamudaki görevlerinden hukuksuzca ihraç edilen KESK'e bağlı sendikaların üyelerinin göreve iadesi, devam eden baskıların son bulması amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor.

KESK İzmir Şubeler Platformunun çağrısıyla Konak Eskisümerbank önünde bir araya gelen çok sayıda kamu emekçileri basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı. “İhraçlarınıza, Açığa Almalarınıza, Sürgün ve Cezalarına Teslim Olmayacağız” ve “Hayır Gitmiyoruz. Her Yerdeyiz, Mutlaka Kazanacağız” pankartlarının açıldığı eylemde atılan sloganlarla da OHAL'in sonlandırılması, kararnamelerin iptali istendi.

Basın açıklamasını okuyan SES İzmir Şube Eş Başkanı Fatih Sürenkök, OHAL ve KHK'lerle hukuksuzluğun hukuk haline getirildiğini dile getirerek, “Yoksulluğun adaletsizliğin hüküm sürdüğü ülkede, demokrasiye, insan haklarına, haksızlığa, barışa sahip çıkan bu kapsamda kamu emekçileri alanında mücadeleyi yükselten KESK’e konfederasyonumuza saldırı üyelere ihraç, açığa almalarla devam etmekte, asıl saldırının emek ve demokrasi cephesine döndüğü görülmektedir" dedi.

'İŞİMİZE, EKMEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Darbe girişiminin suçlusu olarak  kamu çalışanları sorumlu tutulduğunu da ekleyen Sürenkök şunları söyledi: “Yıllardır yapamadıkları kamunun tasfiyesi ve kamu personel reformuna doğru adım adım ilerliyorlar. KESK olarak birbirimize sahip çıkacağız arkadaşlarımız işlerine dönene kadar mücadelemiz devam edecek. Onurumuzla, işimize, ekmeğimize sonuna kadar birbirimize sahip çıkacağız". Eylemde ayrıca yapılan konuşmalarla hayır çağrısı da yapıldı.  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'ya: Kuzu kuzu geldi

SONRAKİ HABER

Kadıköy'de referandumun nabzı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...