25 Mart 2017 07:31

Kadın cinayeti için 'itişme' demişti, rapordan işkence çıktı

Adana'da öldürülen Şehriban Elmas'ın otopsi raporundan işkenceye uğrayarak öldüğü ortaya çıktı. Oysa ki kocası ifadesinde 'itişme' demişti.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da 5 Aralık’ta kocası ve kocasının yakınları tarafından işkence edilerek öldürülen Şehriban Elmas’ın ölümü ile ilgili ayrıntılı otopsi raporu çıktı. Elmas’ın boyun omurunda ve kafatasında kırıklar olduğunu ortaya koyan rapor, emniyetteki ifadesinde “Aramızda itişme yaşandı, başını sobaya çarptı” diyen İzzet Elmas’ın iddialarını çürüttü. Sanık İzzet Elmas’ın söylediklerinin aksine Şehriban, vücudun çeşitli yerlerine gelen darbeler sonucu hayatını kaybetmiş. 

Rapora göre Şehriban Elmas’ın ölümü, dışarıdan gelen darbeler sonucu kafa, boyun ve göğüs travmalarına bağlı kafatası kaide kırığı, boyun omur kırığı ve akciğerde meydana gelen ezilmeler sonucu meydana gelmiş. Ayrıca Elmas’ın her iki göz etrafında bereler, göz içlerinde kanama, vücudunun birçok yerinde sıyrıklar ve bronşlarında kanamalar tespit edilmiş. 

Raporda Şehriban’ın darp sonucu hastaneye götürüldüğünde genel durumunun kötü olduğu ve bilincinin kapalı olduğu belirtiliyor.  

‘RAPOR İDDİALARIMIZI GÜÇLENDİRİYOR’

Raporu değerlendiren Adana Kadın Platformu adına müşteki avukatlarından Sevil Aracı, “Belki de saatler süren vahşice yapılmış bir işkence söz konusu. Olayın ‘Düştü, kafasını çarptı’ şeklinde açıklanamayacağı açık” diye konuştu. Şehriban’ın vücudunun birçok yerinde kırıklar olduğunu dile getiren Aracı, “Cinayeti tek başına İzzet Elmas’ın yapmış olabileceği iddiası zayıfladı. Rapor iddialarımızı güçlendirecek nitelikte” ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

Şehriban Elmas, 5 Aralık gecesi eşi ve ailesi tarafından evinde dövülmüş, vücudu kırıklar içerisinde sokağa bırakılmış, aynı gece hastanede hayatını kaybetmişti. Olay günü kız kardeşi ile telefonda görüşen Yıldız Kurt, kız kardeşi ile çok kısa görüştükten sonra telefonun açık kaldığını Şehriban “Vurmayın” diye yalvarırken Şehriban’ın kayınvalidesinin kayınbabasına hitaben “İsmail o demiri bana ver” dediğini ifade etmişti. İlk duruşması 14 Şubat’ta görülen davada, tutuklu sanık İzzet Elmas Şehriban’ı kasten, canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçundan müebbet hapisle, anne ve babasının da içinde olduğu 4 kişi de suça iştirakten 20’şer yıl hapis istemi ile yargılanıyor. Davanın ikinci duruşması 4 Nisan tarihinde gerçekleşecek. 

ÖNCEKİ HABER

'Kayyım işçi alımında AKP'ye üye olma şartı getirdi' iddiası

SONRAKİ HABER

Tek başına hayır çağrısı yapan kadın: Çocuklarım için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...