25 Mart 2017 00:00

2017 YGS skandalı

Diyarbakır'da YGS'ye giren öğrenciler, bu seneki YGS skandalını ve eğitim sistemini Evrensel'e yazdıkları mektupla değerlendirdiler.

Paylaş

Bildiğiniz gibi 2017 YGS’de utanç verici bir olay yaşandı. Sınava giren 2.265.902 öğrenciden 5 kişi kopya teşebbüsünde bulundu. Hemen akıllara, “Sorulara nasıl ulaşıldı, soruları onlara kim” diye geliyor. Bu sorumluların hemen bulunması gerek, biz elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. 

2.265.897 gencin emeği ne olacak? Bu yazıyı yazanlar da YGS için çalışıp emek veren kardeşlerinizdir. Birçok öğrencinin ailesi ekonomik durumları kötü olsa da kitaplara ve dershanelere para vermek zorunda kaldı, birçoğunun yılları gitti, birçoğu gece-gündüz dinlemeden ders çalıştı. 

Ve şu konuya da değinmek gerekiyor; bir öğrenci 1 dakika geç kaldı ve sınava alınmadı. Öğrenci, “Ağabey evden gelseydim yetişirdim” deyip hüngür hüngür ağladı.

Bu çocuğun emek verdiği 1 yıl gitti. Birçok okulda öğrenciler 5 dakika veya 10 dakika geç kaldı diye içeri alınmıştır. Bunun içinde adalet istiyoruz, kimsenin hakkı yenmesin. 

Eğitim sistemine de değinmeden geçilmez. Başta biz olmak üzere çoğu öğrencinin şikayetçi olduğu konu eğitim sistemidir. Şimdi öğrencileri evden dışarı çıkarmayan, psikolojik baskı yapan bir sistem var.12 yıl boyunca okuyoruz ama hayatımızı 160 dakikaya sığdırdılar. Sadece üniversite kazanmak mesele değil üniversiteyi bitirdiğimizde de açıkta kalıyoruz. Daha iyi bir gelecek için eğitim sisteminin değişmesini gerektiğini düşünüyoruz

(YGS sınavındaki pelikan silginin de müthiş(!) olduğunu belirtmek istiyoruz.)

ÖNCEKİ HABER

Dersimliler: 'Tek adamlığı’ kayyımla gördük

SONRAKİ HABER

İtalyan kaleci Buffon tarihe geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...