24 Mart 2017 16:23

Diyarbakır Valisi 'canlı bomba ihtimali'nde ısrar ediyor

Kemal Kurkut'un ölümüyle ilgili yeni bir açıklama yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Akyol, 'canlı bomba ihtimali'ndeki ısrarını sürdürdü.

Paylaş

Diyarbakır Valisi Hüseyin Akyol, Diyarbakır’daki Newroz kutlamalarında polis kurşunu ile öldürülen Kemal Kurt için yeni bir açıklama yaptı. Akyol, Kemal Kurkut’un öldürülmesi sonrası valilik tarafından verilen ilk bilgilerde Kurkut’un “şahsın canlı bomba olma ihtimali” üzerine öldürüldüğü açıklamasını hatırlatarak “Ancak sonra gelen görüntüler bilgiyle uyumsuzdu, örtüşmüyordu” dedi.

'İKİ MERMİ GÖMLEĞİ TESPİT EDİLDİ'

T24'te yer alan habere göre Akyol, “Bunun üzerine farklı bir durum olduğunu görüp İçişleri Bakanlığından müfettiş istedim, başsavcılık yeniden incelemeye başladı. Adli tıp raporunda biri sol kolunda, diğeri kalbe saplanmış iki mermi gömleği tespit edildi, kolundakinin hangi silahtan çıktığını tespit ettik, kalbe saplanan için yeterli bilgi yok, mermi giriş çıkışına rastlanmadı, seken mermi gömleği olabilir” dedi.

Akyol, eski Mazlumder Başkanı ve T24 yazarı Ömer Faruk Gergerlioğlu’na konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Gergerlioğlu’nun internet sayfasında yer alan açıklama şöyle:

Bugün Diyarbakır Valisi Sayın Hüseyin Aksoy'u arayarak Kemal Kurkut'un öldürülmesi hakkında bilgi istedim. Diyarbakır, Sur'da yaşananlarla ilgili önceki gidişlerimizde makamında ziyaret ettiğim Vali Aksoy'a bu vahim olayın ayrıntılarını sordum.

Kendisinin açıklamalarını aynen aktarıyorum:

"İlk yaptığım açıklama Emniyet Müdürümle yaptığım görüşme sonrasıydı. Müdür bey bana alana erken saatlerde gelen eli bıçaklı şahsın 'Üzerimde bomba var, hepinizi öldüreceğim' demesi üzerine müdahale edildiği bilgisini verdi ve buna göre açıklama yaptım. Ancak sonra gelen görüntüler bilgiyle uyumsuzdu, örtüşmüyordu. Emniyet yetkilileri halen aynı bilgilerde ısrar ediyorlar. Bunun üzerine farklı bir durum olduğunu görüp İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş istedim, başsavcılık yeniden incelemeye başladı. Adli tıp raporunda biri sol kolunda, diğeri kalbe saplanmış iki mermi gömleği tespit edildi, kolundakinin hangi silahtan çıktığını tespit ettik, kalbe saplanan için yeterli bilgi yok, mermi giriş çıkışına rastlanmadı, seken mermi gömleği olabilir."

Şahsın üstünün niye çıplak olduğunu sorduğumda ve kasaptan bıçak alarak aniden kontrol noktasına koşmasının, önceden yaşanmış bir tartışma nedeniyle olup olmadığını sorduğumda "Emniyet'ten arkadaşlarımız önceden bir olay yaşanmadığını, şahsın erken saatlerde gelip, böyle bir tehditte bulunduğunu iddia ediyorlar" dedi. Tişörtü veya gömleği üzerinde "Kürdistan" yazdığı için bir tartışma yaşandığı şeklinde iddialar olduğunu sorduğumda "Bu konuya soruşturma sonrası açıklık getirilir" dedi.

Olayın etraflı soruşturma gerektirdiğini, çok üzücü olduğunu ifade etti. Sağlık kayıtlarında öncesinde antidepresif ilaç kullanım öyküsü olduğunu ve ailesinin ifadesine göre son 1 haftadır ilaçlarını kullanmadığını belirtti. Kullandığı ilaçları bana okuyunca antidepresif bir tedavi kullandığı anlaşılıyordu. Olayın erken saatte gelmesi itibariyle, alana bomba yerleştirmeye kullanılan provokatif bir şahıs mı, bize intikal ettirilmeyen öncesinde polislerle yaşadığı bir tartışma sonrası aniden gelişen bir olay mı olduğu, polislerin FETÖ'yle alakasının olup olmadığına kadar ayrıntılı olarak konuyu araştıracağız" dedi.

Aksoy, ayrıntılı bilginin soruşturma sonrası verileceğini, gerekirse açığa alma vb. uygulamaların yapılacağını belirtti.

Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Bajazet’ Süreyya Operası’nda

SONRAKİ HABER

Afyonkarahisar'da 'FETÖ' operasyonu: 34 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...