24 Mart 2017 15:28

TGC: Daily Sabah'a yönelik yasak kararı kabul edilemez

TGC Yönetim Kurulu, Daily Sabah’ın Avrupa Parlamentosu’nda dağıtımının yasaklanmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Paylaş

TGC Yönetim Kurulu Daily Sabah’ın Avrupa Parlamentosu’nda dağıtımının yasaklanmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, Türkiye’de ve tüm Dünya’da basın özgürlüğünün vazgeçilmez bir değer; basın hak ve özgürlüklerine iktidarlar tarafından yapılan tüm müdahale ve yasaklamaların kabul edilemez olduğu bir kez daha hatırlatıldı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani’nin Daily Sabah Gazetesi’nin parlamento içerisinde dağıtımını yasaklamasının basın özgürlüğüne karşı yapılmış bir müdahale olduğu belirtilen açıklamada bu kararın "İnsan Hakları ve Temel Özgürlüklerin Korunmasına İlişkin Sözleşme"nin ruhuna aykırı olduğu vurgusu yapıldı.

Daily Sabah Gazetesi'ne dair alınan bu kararın, AİHM içtihatlarının; "İfade özgürlüğü yalnızca iyi karşılanan veya rahatsız edici bulunmayan veya kayıtsız kalınan bilgi ve fikirler için değil, aynı zamanda saldırgan bulunan, sarsıcı bir etki yaratan veya rahatsız eden türde bilgi ve fikirler için de geçerlidir" şeklinde ifade edilen içtihatlarına da aykırı olduğu ifade edildi.

Açıklama "Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak hiçbir ülkede, hiçbir kurumda ve hiçbir kuruluşta gazetelerin dağıtımın yasaklanmasını, toplatılmasını, engellenmesini kabul etmiyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadesi ile son buldu. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İstismarcı sanığa 52 yıl hapis

SONRAKİ HABER

'Normal' sergisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...