24 Mart 2017 14:50

'İş kazası’nda parmaklarından olan işçi, müziğe yöneldi

5 yıl önce geçirdiği 'iş kazası'nda iki parmağını kaybeden Bahadır Dönmez, Kocaeli’de sokak müziğine başladı.

Paylaş

Yaklaşık 5 yıl önce çalıştığı çelik konstrüksiyon işinde “iş kazası” geçirdikten sonra iki parmağını kullanamaz duruma gelen Bahadır Dönmez, Kocaeli’de sokak müziğine başladı. Sokaklarda cümbüş çalarak geçimini sağlayan Dönmez için müzik hayatın bir parçası. Müziğin hayatında olmazsa olmazlarından olduğunu anlatan Dönmez, “Müzik her zaman hayatımın bir yerinde olmuştur. Alternatif olarak düşündüğüm müzik, daha sonrasında hayatım için vazgeçilmez hale geldi” dedi.

Eski işinde yaşadığı iş kazası sonucunda bu işe yöneldiğini ve kazaya ilişkin mahkeme sürecinin devam ettiğini anlatan Dönmez, “Beş yıl önce yaşadığım iş kazasının mahkemesi hala devam ediyor. Bu arada da müziğimi icra etmeye çalışıyorum. Sokak müziği yaparak harçlığımı, geçimimi sağlamaya çalışıyorum” diye konuştu.

‘MÜZİK TERAPİ EDİYOR’

Yalnız yaşayan ve icra ettiği müziğin kendisine dayanak olduğunu söyleyen Dönmez, “Müzik, ruhsal olarak iyileştiriyor ve terapi ediyor. Normalde sağ elimde iki parmağımı kullanmamama rağmen müziğimi icra etmeye devam ediyorum. Bu yüzden müzik, hayatımda her zaman var olmaya devam edecek” şeklinde konuştu. 

Müziğe dair belli eğitimler de aldığını ifade eden Dönmez, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Musiki Cemiyeti’nde ve Halk Eğitim Merkezlerinde solistlik yaparak kendini yetiştirmeye çalıştığını söyledi. 

‘ALDIĞIM TEPKİLERDEN MEMNUNUM’

İnsanların kendisinin müziğine ilgi gösterdiğini ve bunun kendisini hoşnut ettiğini belirten Dönmez, “İnsanlar benim müziğimi dinledikten sonra teşekkür ederek yanımdan ayrılıyorlar. İnsanlar ailecek gelip bir fasıl dinleyip öyle geçiyorlar. Gördüğüm tepkiden memnunum” dedi. 

Müziğini icra ederken karşılaştığı zorluklara da dikkat çeken Dönmez, “Karlı havalarda yerdeki buzu kırarak bu işi yaptığımız zamanlar oldu. İş kazasından sonra geçimimi müzikle sağlamaya çalışıyorum. Ama işin şu yönü var ki müziği geçiminizi temin etmek için uzun vadeli düşünemezsiniz. İzmit’te müziğimizi icra edebileceğimiz mekanlar da bulamıyoruz. Yani yer bulma sıkıntısı yaşıyoruz. Ücretler de çok düşük” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

4 ilde 10 gözaltı, 12 tutuklama

SONRAKİ HABER

Vizyonda bu hafta (24 Mart 2017 Cuma)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...