24 Mart 2017 14:30

Bakan Soylu, Nursan işçilerini görmezden geldi

Hatay’ın Dörtyol, Payas ve İskenderun ilçesinde halka seslenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, direnişte olan Nursan işçilerini görmezden geldi.

Paylaş

Halil İMREK 
Hatay

Referandum çalışmaları için Hatay’ın Dörtyol, Payas ve İskenderun ilçesine gelen ve halka seslenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, direnişte olan Nursan işçilerini görmezden geldi.

Soylu ilk olarak Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde halka hitap etti, daha sonra Payas ilçesine geçti. Nursan işçileri, yeni Anayasa değişikliği için Payas’a kadar gelen Bakan Soylu’nun kendilerini ziyaret etmesini bekliyordu. Büyük bir umutla Bakanı bekleyen işçiler bütün ilişkilerini kullanarak bakanı davet ettiler. İşçiler AKP Payas İlçe Teşkilatı, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ve milletvekilleri üzerinden İçişleri Bakan Soylu’nun kendilerini de ziyaret etmesini için talepte bulundu.

Payas’ta bulunan Nursan fabrikası önünde beş gündür direnişte olan işçiler, Bakan Soylu’nun kendilerini mutlaka ziyaret edeceğini ve sorunlarını dinleyeceğini düşünüyordu. İşçiler, Bakan Soylu’nun ziyareti öncesi bütün arkadaşlarını fabrika önüne çağırdı ve kalabalık bir şekilde beklediler. Dörtyol’dan sonra Payas’a uğrayan, Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi (Kervansaray) da halka seslenen Bakan Soylu, Nursan işçilerini ziyaret etmedi.

İŞÇİLER HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

16 aydır ücretlerini alamayan ve fabrikalarının bir an önce açılmasını isteyen işçiler, Bakan Soylu’nun ve beraberindeki heyetin otobandan transit geçmesi üzerine hayal kırıklığı yaşadılar.

Evrensel'e açıklama yapan işçiler, “Bizim sorunumuzu bakan çözmeyecekse, devlet yetkilileri çözmeyecekse kim çözecek? Payas’a kadar gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bizi görmedi, sesimizi duymadı. Referandum için dolaşıyor, biz de oy kullanacağız, sandık başına gideceğiz. 950 işçi, aileleri ile birlikte 4-5 bin seçmen yapar” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de ‘hayır’ diyen öğrencilere soruşturma furyası

SONRAKİ HABER

Dersim’de ailelerin açlık grevi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...