24 Mart 2017 14:23

Dersim’de ‘hayır’ diyen öğrencilere soruşturma furyası

Munzur Üniversitesi, kampüste ‘hayır’ çalışması yürüten Hüseyin Altun hakkında 3 kez soruşturma açtı.

Paylaş

Munzur Üniversitesi’nde ‘hayır’ çalışması yürüten öğrencilere soruşturmalar açılmaya başlandı. Hakkında bir hafta da 3 kez soruşturma açılan Emek Gençliği üyesi Hüseyin Altun, “Üniversitede aleni ‘evet’ propagandası yapılıyorken bize yönelik soruşturmalar kabul edilemez” dedi.

Munzur Üniversitesi’nde okuyan Hüseyin Altun, Emek Gençliği’nin başlattığı ‘hayır’ kampanyası kapsamında üniversitede çalışma yürüttüklerini söyledi. Önceki gün üniversite camlarına ve duvarlarına izinsiz afiş yapıldığı ve bildiri dağıtıldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldığını söyleyen Altun, “Üniversiteler tartışma ve bilim üretme yerleridir. Fikir ve düşüncelerin baskılandığı, bastırıldığı yerler olamazlar. Bizler geleceğimizi de buralarda tartışmaktan çekinmeyeceğiz” dedi.

’DEMOKRATİK ÜNİVERSİTE İÇİN MÜCADELE ETMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Bir hafta içerisinde 3 kez hakkında soruşturma açıldığını ifade eden Altun, “Soruşturma gerekçesi ‘hayır’ propagandası yaptığımız içindir. Üniversitede AKP propagandası rahatça yürütülüyor ama referandum seçimleri için ‘hayır’ propagandası yürütenler hemen terörize edilip baskı altına alınmaya çalışılıyor. Üniversitemizde ‘evet’ diyenler de çalışma yürütüyor ama onlara bırakın baskıyı, üniversite yönetimi tarafından destekleniyorlar. Bizler soruşturmalar ve gözaltılar yaşıyoruz. Bize ‘Soruşturmaların devamı gelecek’ dediler. Bizler, gelecek soruşturmalardan korkmuyoruz. Üniversiteleri demokratik, özerk, bilim yuvaları haline getirene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Sadece referandum özgülünde bir ‘hayır’ çalışması yürütmüyoruz; içinde bulunduğumuz sisteme de, öğrenci müşteri olarak gören eğitim anlayışa ‘hayır’ diyoruz” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Batıçim işçileri Cam Keramik-İşe geçti

SONRAKİ HABER

Bakan Soylu, Nursan işçilerini görmezden geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa