24 Mart 2017 12:01

Nazlıaka'dan AP'ye tepki gösteren Bozdağ'a sansür sorusu

Aylin Nazlıaka, Avrupa Parlamentosuna tepki gösteren Bozdağ'a 'Ülkemizde uygulanan sansürü kaldırmayı düşünüyor musunuz?' diye sordu.

Paylaş

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Avrupa Parlamentosuda Daily Sabah gazetesinin dağıtımının yasaklanmasından sonra Bakan Bozdağ’ın attığı twetti hatırlatarak, Bozdağ’a “Ülkemizde basına uygulanan sansürü kaldırmaya dönük adımlar atmayı düşünüyor musunuz?” diye sordu.

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclise verdiği soru önergesinde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, Sabah grubunun İngilizce yayın yapan Daily Sabah gazetesinin Avrupa Parlamentosunda (AP) dağıtılması yasaklanmasının ardıdan, “AP, Daily Sabah’ın haber ve yorumlarına tahammül göstermedi, gösteremedi. AP Başkanı’nın bu haksız kararı ve faşist uygulaması, basın ve ifade hürriyetinin katledilmesi ve AB değerlerinin yok edilmesidir” twettini hatırlatarak, “Türk Hava Yollarına ait uçaklarda yolcuların okuması için dağıtılan gazeteler arasından Cumhuriyet, Sözcü, Birgün, Evrensel, gibi gazeteler çıkartılmıştır. Bu uygulama bir çifte standart değil midir, Yolcuların gazete tercihini THY’nın belirlenmesi halkın haber alma özgürlüğüne dönük bir kısıtlama değil midir?” diye sordu.

Basın ve ifade özgürlüğü gibi kavramların sadece AKP’ye yakın gazeteler içim mi olduğunu merak eden Nazlıaka, “Avrupa Parlamentosuna gösterdiğiniz tepkinin ardından ülkemizde basına uygulanan sansürü kaldırmaya dönük adımlar atmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna yanıt istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kani Beko: İşçiler haklarını korumak için 'hayır' demeli

SONRAKİ HABER

'Hayır' afişi asanlara polis ateş etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...