24 Mart 2017 11:46

CHP'li Budak: Bakanlar Kurulu anketler için mi toplanıyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Bakanlar Kurulunda referandum anketlerinin gündeme getirilmesine tepki gösterdi.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Bakanlar Kurulunda referandumla ilgili anket sonuçlarının görüşülmesine tepki göstererek, “OHAL altında Türkiye’nin başka gündemi kalmadı mı ki, Bakanlar Kurulu’nda referandumla ilgili anket sonuçları görüşülüyor. OHAL terörle mücadele için mi, ‘Evet’ kampanyası için mi sürdürülüyor” dedi.

Budak, Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulunda referandum anket sonuçlarının görüşüldüğü ve Erdoğan’ın bu konuda talimatlar verdiği yönündeki haberleri hatırlatarak şu soruları yöneltti: “Bakanlar Kurulu’nun Cumhurbaşkanı’nın başkanlığında toplanmasının nedeni ülkedeki olağanüstü hal. Anayasanın gereği olarak yapılan bu toplantılarda referandum çalışmalarının, Diyarbakır’daki ‘Evet’ oylarının düşüklüğünün konuşulmasının OHAL ile ilgisi nedir?

Bakanlar Kurulu referandum anketlerinin görüşüleceği yer midir?”

Budak, ayrıca Cumhurbaşkanı’nın bakanlara referandum talimatı vermesini “hukuksuz ve ayıplı bir durum” diye niteledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÖDP, Dış politikada neden ‘hayır’ dediğini açıkladı

SONRAKİ HABER

Kani Beko: İşçiler haklarını korumak için 'hayır' demeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa