24 Mart 2017 10:27

TMMOB'ye bağlı odalar: Provakasyona izin vermeyeceğiz

Meslek odaları yaptıkları ortak açıklamada 'Hayır' çağrısı yapan TMMOB'ye karşı iktidar eliyle protesto organize edilmesine tepki gösterdi.

Paylaş

Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı odalar TMMOB'un yürüttüğü “Hayır” kampanyası nedeniyle hedef haline getirilmeye çalışılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

Odaların ortak yaptığı yazılı açıklamada, TMMOB`un "hayır" kampanyasına karşı iktidar eliyle bir protesto organize edilmek istendiği belirtildi. Anayasa değişikliğine “evet” dedirtebilmek için her türlü zorbalığa başvurulduğu ifade edilen açıklamada, düşman yaratma ve mağdur edebiyatıyla provakasyonlara girişildiği belirtildi. 

Açıklamada, kamu kurumlarında aralarında eski AKP milletvekilleri, müdür ve daire başkanlarının yer aldığı ve çoğu TMMOB üyesi olmayan kamu çalışanlarının yaptığı protestonun “TMMOB üyeleri TMMOB'yi protesto ediyor” gibi yansıtıldığı ifade edildi. TMMOB'nin örgütlülüğünde aldığı güçle provakasyonlara izin vermeyeceği vurgulanan açıklamada, tek adam dayatmasını savunanların TMMOB'den 'demokrasi' hesabı sormasının ikiyüzlü olduğu ifade edildi. 

Açıklamada, “TMMOB`ye yönelik siyaset yapmama çağrısı hayatın gerçekliğine aykırıdır. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının; iş ve yaşam alanlarıyla ilgili alınan her karar siyasidir. Elbette mühendis, mimar ve şehir plancıları da siyasal bir duruş sergileyecektir. Demokrasinin en temel özelliği olan özgür irade, düşünceyi ifade özgürlüğümüze sonuna kadar sahip çıkacağız” denildi.

Açıklamada, Türkiye'nin demokratik kuruluşlarına sahip çıkma, bu kuruluşların sesini kısacak Anayasa değişikliğine geçit vermeme çağrısı yapıldı. (Ankara/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Sağlık örgütleri: OHAL’de referandum sağlıksız

SONRAKİ HABER

Denizli’de okul ve hastanelere ‘Evet’ mitingi baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...