24 Mart 2017 10:22

Sağlık örgütleri: OHAL’de referandum sağlıksız

Sağlık örgütleri OHAL koşullarında referanduma gidilmesinin sağlıksız olduğunu belirterek, toplumsal sağlık için ‘hayır’ çağrısı yaptı. 

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Diş Hekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Dev-Sağlık-İş, OHAL koşullarında Anayasa referandum sürecine gidilmesinin sağlıksız bir adım olduğunu belirttiler. 

TTB merkez binasında düzenlenen basın toplantısında sağlık meslek örgütleri adına ortak açıklamayı TTB Genel Başkanı Raşit Tükel okudu. Açıklamada, toplumun tam sağlıklı olabilmesi için kişilerin toplum ve kendisiyle ilgili kararları verebilmesi ve özgür iradesiyle yaşamını oluşturabilmesinin sağlıklı bir ortamda gerçekleşmesi gerektiğini belirtilerek, OHAL koşullarında Anayasa referandumuna gidilmesinin başlı başına sağlıksız olduğu ifade edildi.

Tükel, tek kişinin karar alma yetkilerinin güçlendiği bir ülkede demokrasiden bahsedilemeyeceğini, kendi yaşamına dair bu kadar yetkiyi hiç kimsenin hiçbir koşulda denetlenemeyen bir güce devretmemesi gerektiğini söyledi. Toplumun sağlık hakkını savunmanın sağlık örgütlerinin sorumluluğu olduğunu belirten Tükel, “Toplumsal sağlığımız için mücadeleye devam edeceğiz OHAL’de referandumda HAYIR diyeceğiz” dedi. (Ankara’EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

AKP Diyarbakır’da astığı 'Şeyh Sait’ pankartını toplattı

SONRAKİ HABER

TMMOB'ye bağlı odalar: Provakasyona izin vermeyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...