24 Mart 2017 09:52

Cihatçılar, Hama'nın kuzeyindeki stratejik kasabaya saldırdı

Suriye'nin Hama vilayetinin kuzeyinde cihatçılar, stratejik Kamhana kasabasına saldırdı.

Paylaş

Suriye'nin Hama vilayetinin kuzeyindeki kapsamlı saldırılarını sürdüren cihatçı gruplar, Kamhana'yı hedef alan bir saldırı başlattı.

İntihar saldırısıyla kentin girişindeki kontrol noktası hedef alınırken Al Masdar, cihatçıların Suriye ordusu savunmasının gerisine sızdığını bildirdi.

Şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirilirken, el Kaide'nin öncülüğündeki şemsiye örgüt Heyet Tahrir'uş Şam, kent içerisinden fotoğraflar paylaştı.

Ancak şiddetli çatışmaların ardından cihatçıların çok sayıda kayıp verdiği ve kentin kontrolünün Suriye ordusunda olduğu bildirildi. Çatışmalar sırasında Heyet Tahrir'uş Şam'ın Komutanı Ebu Ahed'in de öldürüldüğü duyuruldu.

Hama merkezinin hemen kuzeyindeki Kamhana'nın düşmesinin Suriye ordusu için stratejik bir kayıp olacağı belirtiliyor.

Stratejik kasaba, Zeynel Abidin dağına bitişik konumda bulunuyor. Zeynel Abidin dağındaki ordu noktaları günlerdir füzelerle hedef alınıyordu.

'CİHATÇILAR TSK ARAÇLARIYLA HAMA'DA' İDDİASI

Cihatçı grupların bu sabah Hama cephesine yoğun takviye güç gönderdiği belirtilirken, TSK envanterinde bulunan ACV-15 zırhlı araçlarının da 'ÖSO' adı altındaki gruplarla birlikte burada konuşlandırıldığına dair fotoğraflar paylaşıldı.

Suriye'de son 2 haftada Şam, Hama ve Dera'da başlatılan saldırılarda ABD, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar'ın rol oynadığı iddia ediliyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İşçilerin grevi uzaya gönderilecek roketi durdurdu

SONRAKİ HABER

AKP Diyarbakır’da astığı 'Şeyh Sait’ pankartını toplattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa