24 Mart 2017 09:29

Bulgaristan sınırında gazetecilere engel

Hafta sonu düzenlenecek seçimler öncesi Bulgaristan'la yaşanan gerginlik sınır hattına yansıdı.

Paylaş

Bulgaristan'da pazar günü yapılacak genel seçimler öncesinde yaşanan eylemler sırasında gazetecilerin ülkeye geçişine 'güvenlik' gerekçesiyle izin verilmedi.

Bulgaristan'da pazar günü yapılacak genel seçimlere Türkler'in kurduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) ile AKP'nin etkisi altındaki Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi de (DOST) katılacak.

DHA'nın haberine göre seçimler öncesi salı günü Kapıkule Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı yakınlarında bazı Bulgar partiler, seçimlerde Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşların ülkelerine gelip oy kullanmalarını istemediklerini belirterek, eylem yaptı.

Aynı bölgede bugün daha büyük bir protesto eylemi yapılacak olması nedeniyle, bölgede Bulgar polisi tarafından sıkı güvenlik önlemleri alındı. Bu arada sabah saatlerinde Bulgaristan'a oy kullanmak için otobüslerle gelen çifte vatandaşlar Kapıkule Sınır Kapısı'ndan sorun yaşamadan karşı tarafa geçiş yaptı.

Protestoyu takip etmek üzere bu ülkeye gitmek için Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan çıkış yapan Türkiyeli gazetecilerin, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda ülkeye girişlerine izin verilmedi. Bulgar yetkililer, eylem yapılacağını belirterek, gazetecilerin girişlerine 'güvenlik' gerekçesiyle izin verilmediğini belirtti. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapan gazeteciler izin verilmemesi üzerine iki ülke arasındaki tampon bölgede bekleyişlerini sürdürüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Tek Kişilik Şehir’ Denizli'de sahnede

SONRAKİ HABER

Fransa: Rakka'ya yönelik son operasyon yakında başlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...