24 Mart 2017 08:35

Dünya Tiyatro Günü’nde temsiller ücretsiz

Devlet Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde temsillerin ücretsiz olarak seyirciyle buluşacağını açıkladı.

Paylaş

27 Mart “Dünya Tiyatro Günü” dünyanın çeşitli yerlerinde farklı etkinliklerle kutlanırken, Devlet Tiyatroları da ücretsiz temsillerle seyircisini tiyatroyla buluşturacağını duyurdu.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, “Dünya Tiyatro Günü” nedeniyle 27 Mart Pazartesi günü temsil edeceği 23 farklı oyunu ücretsiz olarak sahneleyecek. Sanatseverler, Devlet Tiyatroları’nın 12 yerleşik bölgesindeki 23 sahnesinde ve Caddebostan Kültür Merkezi'nde ücretsiz temsilleri izleyebilecek. Yaklaşık 8 bin kişinin ücretsiz tiyatro izlemesini sağlayacak etkinlikte bir oyun da çocuklar için sahnelenecek.

İstanbul Devlet Tiyatrosu da bu özel günde ‘Hamlet’i Üsküdar Tekel Sahnesi'nde, ‘Coriolanus’u Caddebostan Kültür Merkezi'nde, ‘Bersisa’yı Cevahir Sahneleri Salon 2’de ve ‘Yunus Emre’ oyununu Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahneleyecek.

Dünya Tiyatro Günü'nü kutlayan İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdür Yardımcısı Celal Kadri Kınoğlu bu özel günle ilgili olarak, “Bizim bütün hayalimiz sabah uyandığında ‘Ben bu akşam Devlet Tiyatroları'nda harika bir oyun seyretmeliyim’ diyecek seyirciyi yaratmaktır” ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Anayasa değişiklikliğinden emekçiye fayda yok!’

SONRAKİ HABER

‘Evet’ çıkması haklarımız için geri gidiş demektir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...