24 Mart 2017 08:19

AKP HDP ve CHP’li sandık görevlilerinin incelenmesini istedi

AKP Güngören'de YSK'ya yaptığı başvuruda hakkında kovuşturma ya da soruşturma olan CHP ile HDP’lilere sandıkta görev yaptırılmamasını istedi.

Paylaş

AKP’nin Güngören İlçe Başkanlığı YSK’ye skandal bir başvuruda bulundu. AKP’nin yaptığı başvuruda, hakkında kovuşturma ya da soruşturma olan CHP ile HDP’lilere sandıkta görev yaptırılmaması isteniyor.

Referandum çalışmalarına İstanbul’un Beykoz İlçesi’nde devam eden CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Yeni Mahalle pazarını ziyaret etti. Kalabalık bir partili grubuyla hayır broşürü dağıtan Yarkadaş, daha son ra soruları yanıtladı. Yarkadaş, AKP’nin muhalifleri sahanın dışına itmek için her türlü yöntemi denediğini söyledi. AKP Güngören İlçe Başkanlığı’nın İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı bir başvurunun belgesini gösteren Yarkadaş, “Demokrasi tarihimizin utanç sayfalarından birini görüyorsunuz” dedi. Belgede; CHP ve HDP’li sandık görevlilerinin haklarında soruşturma olup olmadığının araştırılması ve eğer varsa bu kişilerin görevlendirilmemesi isteniyor. 

AKIL DIŞI İSTEK

Konuya tepki gösteren Yarkadaş AKP adına yapılan başvuruyu “tam bir rezalet” olarak değerlendirdi. AKP yönetiminin tüm muhalifleri “potansiyel suçlu” olarak gördüğünü belirten Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diyelim ki; herhangi bir CHP’li hakkında soruşturma var. Yasalarımıza göre, bu kişinin sandıkta görev almasını engelleyecek bir hüküm yok! Bir kişi hakkında soruşturma ya da kovuşturma olması, kişinin suçlu olduğu anlamına gelmez. AKP masumiyet karinesi ilkesini hiçe sayıyor ve yargıdan haddini aşan bir istekte bulunuyor.”

İlçe Seçim Kurulu’nun bu yasadışı talebe olumlu yanıt vermeyeceğini düşündüğünü belirten Yarkadaş, “AKP, akıl dışı bu isteğini kabul ettirebilirse bunu emsal haline getirerek sandıklarda hakimiyet kurmaya çalışacak” dedi. 

CHP İTİRAZ ETTİ

CHP’li Yarkadaş, AKP’nin Güngören İlçe Seçim Kurulu’na yaptığı başvuruya CHP İlçe Başkanı Alaettin Aktay’ın itiraz ettiğini de sözlerine ekledi. Yarkadaş, “İlçe başkanımız Alaettin Aktay süreci yakından takip ediyor” dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

SİT alanlarını talana açan ilke kararlarına dava açıldı

SONRAKİ HABER

‘Anayasa değişiklikliğinden emekçiye fayda yok!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...