23 Mart 2017 17:46

İkitelli'de emekçiler referandumu tartıştı

İkitelli Hayır Dayanışmasının Atatürk Mahallesi'nde düzenlediği ve Bülent Falakaoğlu ile Ali Kenanoğlu'nun katıldığı panelde referandum tartışıldı.

Paylaş

İkitelli Hayır Dayanışması Atatürk Mahallesi'nde düzenlediği panelle 16 Nisan referandumunu tartıştı. Evrensel yazarları Bülent Falakaoğlu ve HDP 25. dönem Milletvekili Ali Kenanoğlu'nun katıldığı panelde, referandum ile halk oylamasına sunulan yasalar ve olası sonuçları değerlendirildi. 

Bülent Falakaoğlu konuşmasında hükümetin hız, istikrar ve güç üzerine kurduğu propagandanın tek adam rejiminin önünü açacağını belirtti ve denetimsiz ve kontrolsüz bir yönetim oluşturacağı uyarısında bulundu. "Türkiye'de milyonlarca insan işsiz kaldı, ücretlerini alamadı ve haklarını talep edemedi" diyen Falakaoğlu başkanlık önerisinin ekonomik anlamda hiçbir soruna yanıt veremediğine dikkat çekti. 

Panelde söz alan Ali Kenanoğlu ise anayasa teklifinin hazırlanışının sorunlu olduğunu söyleyerek, "Anayasa bizim bir arada yaşamamızı sağlayan ortak yaşam belgesidir. Bizim anayasamızı birlikte hazırlamamız gerekiyor, bugüne kadar hiçbir anayasa halkların talepleri ile hazırlanmadı. 12 Eylül Anayasası da bir dayatma ile kabul edildi. Biz hayır derken sadece bu anayasa teklifine değil dayatma ile kabul ettirilmek istenen bütün anayasalara hayır diyoruz." diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sivas'ta 4 polis 'FETÖ'den tutuklandı

SONRAKİ HABER

Koma Denge Amara solisti tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...