22 Haziran 2012 12:52

Haydi veliler eve!

Yemekli etütlü okul uygulamasının kaldırılması çalışan velileri isyan ettirdi. Bunun çalışan kadınların eve kapanması anlamına geldiğini belirten velilere Milli Eğitim Müdürlüğünün cevabı “Başınızın çaresine bakın” oldu.Etütlü beslenmeli okulların 4+4+4’lük  eğitim modeli k

Haydi veliler eve!
Paylaş

Etütlü beslenmeli okulların 4+4+4’lük  eğitim modeli kapsamında dönüştürülmesine veliler, “Yemekli, etütlü  okullar sadece zenginlerin mi hakkı” diyerek tepki gösterdi. Hükümetin kendilerini özel okula yönlendirmek istediğini vurgulayan veliler etütlü okulların kapatılmamasını istediler.

Etütlü okullar için 20 Haziranda yapılması planlanan kuraları beklerken kuraların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  gerekçesiz olarak ertelenmesiyle şok olan veliler, etüt okulların 4+4+4 kapsamında kapatılacağını öğrenince çocuklarını da alarak kararı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde “Okulumuz kapatılamaz”, “Parasız eğitim” sloganıyla protesto etti. Etütlü beslenmeli okulların kapatılmaması için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürüne dilekçe veren aileler, Milli Eğitim Bakanlığının bu kararla binlerce çalışan anne babayı mağdur edeceğini söyledi. Müdürlük önünde veliler adına yapılan basın açıklamasını Tülay Akküç okudu. Haziran ayının başından beri velilerin birçok velinin kayıt yenileme ve yeni kayıt işleriyle uğraştığını belirten Akküç, Bakanlığın veliye bilgi vermeden bu okulların kapatılmasını gündeme getirdiğini söyledi. Akküç, “Çoğu tatilde çalışıyor. Düşünün okullar kapanıyor. Tatile memleketinize gidiyorsunuz. Dönünce bir bakıyorsunuz ki çocuğunuz artık tam gün okulda değil ve sizin yapacak hiçbir şeyiniz yok. Peki bu okulları kapatmak isteyen yetkililer acaba bizim gibi çalışan anne babalar için nasıl bir çözüm düşünüyor” diye sordu.

‘ÇOCUKLARIMIZI GÜVENLE EMANET EDİYORDUK’

Akküç, çalıştıkları için çocuklarına yeterince vakit ayıramadıklarını ancak etütlü okullar sayesinde çocuklarının verimli zaman geçirdiğini anlattı. Çocuklarını bu okullara güven içinde emanet ettiklerini vurgulayan Akküç, etütlü okulların kapatılmasını istemediklerini yineledi.

‘MADEM ÖYLE HÜKÜMET BAKICI TUTSUN’

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde sohbet ettiğimiz veliler oldukça öfkeliydi. “Milli Eğitim Bakanlığı etütlü okulları kapatıyorsa bize bedava bakıcı bulsun” diyerek tepkisini gösteren velilerden Gülten Çetin, “Başbakan bize sürekli daha çok çocuk doğurun diyor. Ama çocuklarımızın  iyi eğitim ve iyi bakım olanaklarını yok ediyor” dedi.

‘HÜKÜMET EVİNDE OTUR DİYOR’

Hükümetin, etütlü okulları kapatarak çalışan anneleri eve hapsetmek istediğini söyleyen Çetin, “Bize resmen ‘Sen evinde otur’ diyor” diye konuştu. Velilerden Bahriye Akalın da şimdi ne yapacaklarının şaşkınlığını yaşıyor. Devletin kendilerine iki seçeneği  dayattığını söyleyen Akalın, “Bize ya çocuğunuzu özel etütlere gönderin ya da özel okula gönderin diyorlar. Bizim çocuğumuzu buralara gönderecek maddi gücümüz yok. Bu çocuk gündüz okuldan çıktıktan sonra ne yapacak?​” diye sordu.

‘OKULUM KAPATILMASIN’

Velilerden Emsal Bölük de, yemekli tam gün okul hakkının niye sadece zenginlere hak görüldüğünü Hükümete sordu. Annesiyle birlikte eyleme katılan 8 yaşındaki Elif Şahin de “Okulumu seviyorum. Neden okulumu kapatıyorlar” diye sordu. Elif’in annesi Nuran Şahin de güvenilir ve maddi açıdan uygun  olduğu için çocuğunu etütlü beslenmeli ilköğretim okullarına  gönderdiğini, Elif’i özel okula gönderme gibi bir şansının olmadığını söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)   


İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ‘DÖNÜŞÜM OLACAK’ DEDİ

Veliler, eylem sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız’la görüştü. Velilere, anaokulu, 1. ve 4. sınıf öğrencilerinin artık etütlü okul hakkının olmadığını söyleyen Yıldız, bu grupların adrese dayalı kayıt sistemiyle mahalle okullarına alınacağını kaydetti.

ÖNCEKİ HABER

Hükümetin ‘mele ordusu’ bölgede

SONRAKİ HABER

Devlet sırrını Başbakan belirleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...