23 Mart 2017 14:43

BANK-SEN’den Akbank emekçileriyle dayanışma çağrısı

DİSK’e bağlı BANK-SEN, BANKSİS üyesi Akbank emekçilerinin grevinin Bakanlar Kurulu tarafından ertelenmesine tepki gösterdi.

Paylaş

DİSK’e bağlı BANK-SEN, BANKSİS üyesi Akbank emekçilerinin grevinin Bakanlar Kurulu tarafından ertelenmesine tepki gösterdi. Kararın “grev yasağı” anlamına geldiğine dikkat çeken BANK-SEN, tüm emekçileri Akbank çalışanları ve BANKSİS sendikasıyla dayanışmaya çağırdı. 

BANK-SEN’den yapılan yazılı açıklamada, grev ertelemeninin gerçekte grev yasağı olduğunun bundan önceki uygulamalarda görüldüğü vurgulandı. 

678 Sayılı KHK ile Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi kanunda yapılan değişiklikle toplu taşıma ve bankacılık da grev ertelemenin önünün açıldığı hatırlatılan açıklamada, “Toplu taşıma hizmetlerini aksatmayan bir belediye grevi olabilir mi? Finans sistemini etkilemeyen bir banka grevi olabilir mi? Söz konusu KHK ile yasada yapılan değişikliğin ‘grev yasağı’ olduğu apaçık ortadadır. Akbank patronu, bankanın en kârlı kuruluşlar arasına girmesini sağlayan işçileri sendikasızlaştırmak için son 3 yıl içinde binlerce çalışanı işten çıkarır veya istifaya zorlarken, önlem almak hükümetin aklına gelmemişti. Binlerce çalışanın işsiz bırakılması istikrarı bozmuyor mu?” ifadeleri kullanıldı. 

“Yoksa OHAL, Türkiye’yi darbeye veya teröre karşı korumak için değil de, banka sermayedarlarını kollamak için, emekçilere karşı mı ilan edilmişti” denilen açıklamada, Akbank emekçilerinin grevinin toplumun vicdanında kazanımla sonuçlandığı belirtildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bunun adı ‘RES’men kıyak!

SONRAKİ HABER

Binali Yıldırım'ı karşılayan CHP'li Erol'dan açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa