23 Mart 2017 13:47

KESK üyeleri ihraçları protesto etti

KESK İstanbul Şubeler Platformu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüyerek ihraçları protesto etti.

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Sultan Ahmet Meydanı'nda bir araya gelerek, "Haksız hukuksuz ihraçlara 'Hayır' İşimizi geri istiyoruz" yazılı pankart ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdü. "Emekçiyiz, haklıyız kazanacağız", "Zafer kazanan direnen emekçinin olacak", "KHK zulmüne son", "Karanlığa teslim olmayacağız", yazılı dövizlerle yürüyen KESK üyelerinin önü polisler tarafından kesildi. Çevik kuvvet polisleri kalkanlarla barikat kurarak yürüyüşü engelledi.

Engellemeye tepki gösteren Mehmet Sarı, "Biz anayasal hakkımızı kullanıyoruz. Barışcıl bir eylem yapacağız. KESK İstanbul Şubeler Platformunun almış olduğu karar doğrultusunda bir eylem yapacağız." diyerek polislere seslendi. Bir süre sonra barikatın kaldırılmasıyla KESK üyeleri Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüyüşlerini sürdürdü.

İl Milli Eğitim önüne gelen emekçiler burada 1 saatlik oturma eylemi yaptı. Açıklama yapan eğitim emekçiler OHAL'i ve ihraçları protesto ettiler. Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına da seslenen emekçiler adaletin herkesin ihtiyacı olduğunu belirttiler. KESK üyeleri, açlıkla terbiye edilmeye çalışıldıklarına dikkat çekerek, AKP iktidarına biat etmeyeceklerini vurguladılar ve "Biz sadece adalet istiyoruz, mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" dediler.

'ÜYELERİMİZ IŞLERINE GERİ DÖNENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ'

Basın açıklamasını eğitimciler adına Eğitim Sen 3 Nolu Şube Başkanı Ayfer Koçer okudu. Koçer şunları söyledi: "15 Temmuz darbe girişimini iktidarına karşı en küçük bir itirazı dahi susturmanın aracına dönüştüren AKP iktidarı saldırılarına her gün bir yenisi ekleniyor. Çıkartılan KHK'lerle gösteriyor ki AKP'nin darbe ile darbecilerle hesaplaşma gibi bir derdi yoktur. İktidar OHAL'i kalıcı hale getirerek tek adam sultasını tesis etmek için elinden geleni ardına koymamaktadır. KESK olarak 78 milyon vatandaşın kamu hizmeti alma hakkı ve 3 milyon kamu emekçisinin hak ettiği insanca yaşam için mücadele ediyoruz. Bu yüzden en başından demokrasi karşıtlarının hedefi olduk. Bugün de demokrasi mücadelemiz suç gibi gösterilmektedir. Bu sendikanın anayasa ile güvence altına alınan haklarını kullanmadı suç değildir. KESK olarak hukuku ayaklar altına alanları intikam listesi oluşturanların peşini bırakmayacağız. İhraç edilen üyelerimiz görevlerine dönene kadar mücadelemizi devam ettireceğiz." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İyileşen Kuyu köpek HAÇİKO'ya teslim edildi

SONRAKİ HABER

Bunun adı ‘RES’men kıyak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...