23 Mart 2017 13:20

Veliler: Çocuklarımızı etkinliğe götürenler cezalandırılsın

Habersizce Bilal Erdoğan'ın etkinliğine götürülen öğrencilerin velileri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Paylaş

Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl temsilciliği açılışı için Manisa’ya gelen Bilal Erdoğan’ın, “Yeni Nesil Yeni Anayasa“ paneline götürülen öğrencilerin velileri yetkililere tepki gösterdi.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün okul müdürlerini bizzat telefonla arayarak panele öğrencilerin götürülmesini istediğini, resmi bir yazı ya da onay olmadığını ifade eden veliler, “Biz veliler çocuklarımızın öğrenim hakkının gasp edilip sorumsuz idarecilerin keyfi davranışları için evet propagandasına dâhil edilip siyasete alet edilmesini istemiyoruz” dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan veliler adına açıklamayı okuyan Çiğden Gültekin, panel ‘hayır’ amaçlı panel de olsa aynı tepkiyi vereceklerini belirterek, paneli dinlemek istemeyen, okullarına geri gitmek isteyen çocuklarının görevli öğretmen H.K ile salon güvenlik görevlilerinden “gidemezsiniz, dinleyeceksiniz” şeklinde tepki aldıklarını söyledi.

Gültekin, “Okula geldiklerinde çocuklarımız İzmir Marşını söyleyerek sınıflara kadar çıkmışlardır. Çocuklarımızın İzmir Marşını okumaları bir suç olmadığı gibi onlar bu marşı söylerken izleyen öğretmenler de izlediği için suç işlememiştir. Okuldan izinsiz şekilde öğrencilerin eğitim hakkını elinden alıp siyasete alet edenler suçlarını öğrencileri ve diğer öğretmenleri suçlayarak örtbas edemezler” dedi.

Veliler olarak çocuklarının ders saatinde böyle bir organizasyona götürülmesine tepkili olduklarını belirten Gültekin, “İzinli olması ya da olmaması çok da önem arz etmemektedir. Buradan Manisa Valisini, Manisa İl Milli Eğitim Müdürünü ve özellikle de Maarif Müfettişleri Başkanlığını göreve çağırıyoruz. Suç vardır. Çocuklarımızın eğitimi, siyasi propagandaya alet edilemez. Bu konunun araştırılarak suçlu olanlara gerekli olan cezanın verilmesini bekliyoruz. Bu işin takipçisi olacağız” dedi.

Çocuklarının gereken tepkiyi gösterdiğini dile getiren Gültekin, “Konuyu takip edip çocuklarımızın yanında yer almaya devam etmek de bizlerin görevidir” dedi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye Gençlik Vakfı’nın Manisa’da organize ettiği ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın konuşmacı olarak katıldığı, “Yeni Nesil, Yeni Anayasa” konulu panele götürülen öğrenciler, toplantının içeriğini öğrenince salonu terk etmişti. Okula dönen ve hep bir ağızdan İzmir Marşı okuyarak okul idaresine tepki gösteren öğrenciler, bu sefer de okul içinde siyaset yaptıkları gerekçesi ile haklarında yasal işlem başlatılmakla tehdit edilmişti. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP Milletvekili Nursel Aydoğan'ın cezası onandı

SONRAKİ HABER

İyileşen Kuyu köpek HAÇİKO'ya teslim edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...