23 Mart 2017 13:03

Muratpaşa’da ‘Edebiyat Geceleri’

Antalya Edebiyat Günleri'nde her akşam edebiyatın farklı alanları; şiir, öykü ve roman Çiğdem Bulut yönetiminde birer performans sanatına dönüşecek.

Paylaş

Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenleyeceği Antalya Edebiyat Günleri’nde her akşam şiir, öykü ve roman performans sanatına dönüşecek. Zülfü Livaneli’ye ‘Onur Ödülü’nün verileceği 25 Mart Cumartesi gecesi, Livaneli’nin ‘Serenad’ romanından 12 kişilik keman orkestrası, piyano eşliğinde bir bölüm okunacak.

Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini gerçekleştireceği Antalya Edebiyat Günleri 23 Mart Perşembe günü başlıyor. 3 gün devam edecek etkinlik boyunca her akşam edebiyatın farklı alanları; şiir, öykü ve roman Çiğdem Bulut yönetiminde birer performans sanatına dönüşecek.

‘SEN BENİM ŞİİR TARAFIMI SEV’

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda ücretsiz düzenlenecek ve saat 20.00’de başlayacak

‘Edebiyat Geceleri’nin ilkinde Attila İlhan’ın ‘Mahur Bestesi’nden Kemal Burkay’ın ‘Gülümse’sine, Nazım Hikmet’in ‘Seni Düşünmek Güzel Şey’ şiirine 12 bestelenmiş şiirler piyano, keman, çello, gitar, bağlam ve perküsyondan oluşan orkestra tarafından yeniden yorumlanacak.

Berkalp Üler ve Cansel Büşra Kuşçu’nun danslarıyla eşlik edeceği performansta ayrıca 2014 yılında hayata veda eden Antalyalı şair Metin Demirtaş’la birlikte Cemal Süreyya ve Can Yücel’den şiirleri de okunacak. Şiirler okunacak gecenin başlığı ise “Sen benim şiir tarafımı sev” olarak seçildi. 

‘İNSANI SEVMEK ÖYKÜSÜNÜ SEVMEKTİR’

Antalya Edebiyat Günleri’nin 2’nci gününde ise “Bir insanı sevmek onun öyküsünü sevmektir” başlığında Oğuz Atay’dan Murathan Mungan’a, Sait Faik Abasıyanık’a öyküler okunacak. Antalyalı öykücü Nuri Erkal’ın “Antalya İskelesi” isimli öyküsünün de okunacağı gecede ayrıca bu yıl ‘Kuyuda’ isimli öyküsüyle En İyi Öykü Kitabı ödülünü alan Belma Fırat, ‘Şu Yağmur Bir Yağsa’ ile En İyi İlk Öykü Kitabı ödülüne değer görülen Kamil Erdem’e ödülleri takdim edecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AB Komisyonu: Erdoğan'ın sözleri için açıklama bekliyoruz

SONRAKİ HABER

Belçika'da kalabalığın üzerine aracını süren kişi gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...