23 Mart 2017 12:29

Musul’da sivil katliamı iddiası

ABD uçaklarının Musul'da 200 sivili vurduğu iddia edildi.

Paylaş

Erbil Merkezli Rudaw televizyonu, ABD uçaklarının Musul’da çoğu sivil en az 200 kişiyi vurduğunu açıkladı. Haberde, IŞİD’e karşı operasyon kapsamında Musul’u bombalayan ABD savaş uçaklarının, çoğu sivil en az 200 kişiyi öldürdüğü iddia edildi.

Sputnik’in Rudaw’dan aktardığı iddiaya göre uçaklar, kentin Musul el Cedide mahallesinde sivillerin kaldığı evleri vurdu. Rudaw muhabiri Hevidar Ahmed, vurulan bir binada sığınmış bulunan 130 sivilin öldürüldüğünü söyledi. Yaklaşık 100 kişinin de vurulan diğer bir evde bulunduğu ifade edildi.

Erbil merkezli televizyon, ölenler arasında IŞİD mensuplarının da olabileceğini kaydetti.

SELİM: IŞİD'E KALKAN OLDUKLARI İÇİN VURULDULAR

Rus haber ajansı Sputnik'e konuşan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) milletvekilli Aydın Maruf Selim, ABD önderliğindeki koalisyonun saldırılarında sivillere yönelik hassasiyet gösterilmediğini söyledi. Selim, şöyle konuştu: "Musul'un el Cedide bölgesi IŞİD'in kontrolündedir. Koalisyon güçleri bölgeye 4 gündür hava saldırısı düzenliyor. Saldırılarda siviller de hedef oldu. IŞİD terör örgütü sivilleri kalkan olarak kullandığı için hedef oldular. Toplam 200 sivil hayatını kaybetti. Son bir hafta içerisinde 200 sivil hayatını kaybetti."

MUSUL’DA SİVİLLER SIKIŞMIŞ DURUMDA

Musul’da IŞİD’e karşı savaşan Iraklı askerlerin ilerleyişi, bombalama nedeniyle durmuş durumda. Askeri yetkililer, IŞİD’in siviller arasında saklanarak onları canlı kalkan olarak kullandığını ifade ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) yetkilisi Lise Grande, Musullu sivillerin kentten kaçmak isteseler de, orada kalmak isteseler de byük risk altında olduklarını kaydetti. Kalmayı seçenler çapraz ateşe, keskin nişancı ateşine ve bombalamalara maruz kalırken, kaçmayı seçenler için de durum kritik; aileler bölünüyor, IŞİD’in hedefi oluyorlar ve bombalamalarda hayatlarını kaybediyorlar. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Binali Yıldırım Dersim'de 'turistlere' seslendi

SONRAKİ HABER

Barış ve laiklik isteyen kadınlar ‘hayır’ diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...