23 Mart 2017 12:00

Binali Yıldırım Dersim'de 'turistlere' seslendi

Başbakan Binali Yıldırım Dersim’de çevre illerden getirilen seçmenlere seslendi. Miting için kentte 'Dersim’e turist yağıyor' esprileri yapıldı.

Paylaş

Dersim’in Atatürk Mahallesi’ndeki Devlet Su İşleri binası yanındaki alanda yapılan referandum mitinge katılan Başbakan Binali Yıldırım, çevre illerden getirilen seçmenlere seslendi. HDP ve CHP'ye yüklenen Yıldırım halktan referandumda 'evet' oyu vermelerini istedi. Yıldırım’ın mitingi nedeniyle çevre il ve ilçelerde araçlarla yüzlerce kişi Dersim’e taşındı. Dersim’e Bingöl, Elazığ, Erzincan, Malatya ve Bitlis’e kadar birçok il ve ilçelerinde çok sayıda kişinin taşınması halk arasında “Dersim’e turist yağıyor” esprilerine neden oldu. 

Halktan 'evet' oyu isteyen Başbakan Yıldırım, “Ben diyorum ki 16 Nisan’da biz seçim yapmıyoruz. Partiler seçime girmiyor. CHP, MHP ve AK Parti olarak seçimlere girmiyoruz. Ülkenin geleceğini, milletin, kadınların geleceği için, daha güzel ve daha aydınlık bir ülkenin inşası için adım atıyoruz” dedi.

Yıldırım, HDP’nin halkı aldattığını, tank ve toplarla yıkılan şehirlerin HDP tarafından yıkılıp yakıldığını öne sürdü. (DİHABER)

TWİTTER'DA GÜNDEM OLDU

Yıldırım'ın Dersim mitingi için AKP Twitter'da #TunceliEVETDiyor hashtagi açtı. Açılan tag alay konusu oldu. Atılan tweetlerden bazıları şöyle: 

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de 6 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Musul’da sivil katliamı iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...