23 Mart 2017 12:01

Diyarbakır Barosu: Kemal Kurkut olayının takipçisi olacağız

Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Newroz'unda polis kurşunuyla öldürülen Kemal Kurkut olayında sorumluların ortaya çıkarılmasını istedi.

Paylaş

Diyarbakır Barosu, Newroz etkinliğinde polis kurşunu ile öldürülen Kemal Kurkut'un ölümüne sebebiyet verenlerin soruşturulmasının takipçisi olacaklarını duyurdu. 

Diyarbakır'da 21 Mart günü düzenlenen Newroz'a katılmak için Malatya'dan gelen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un arama noktasında polisler tarafından vurularak öldürülmesi olayına ilişkin Diyarbakır Barosu açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, şöyle denildi: 

Diyarbakır Valiliği olayla ilgili ilk gün yaptığı açıklamada, Kemal Kurkut’un canlı bomba olma ihtimali sebebiyle polisler tarafından müdahalede bulunulduğunu belirtmiştir. Ancak dün olaya ilişkin basın-yayın organlarında yer alan görüntülere göre elinde sadece bıçak bulunan Kemal Kurkut, yarı çıplak bir vaziyette sırtı polislere dönük bir şekilde miting alanına doğru koşmakta iken kimi polisler havaya ateş açarken, kimi polisler direkt Kurkut’u hedef alarak ateş açmışlardır. Bir polis amirinin ‘Ateş Açmayın’ uyarısına rağmen açılan ateş sonucu Kurkut sırtından vurulmuştur. 

Kamu görevlilerinin orantısız ve ölçüsüz silah/güç kullanımı neticesinde Kemal Kurkut’un yaşam hakkı ihlal edilmiştir. Yaşam hakkı ihlaline sebebiyet veren sorumluların bir an önce açığa alınması gerekmektedir.

Diyarbakır Barosu, bu ağır insan hakkı ihlalinin ve bu yönde yürütülecek soruşturmanın takipçisi olacaktır." (DİYARBAKIR)

 

ÖNCEKİ HABER

Sason'da iki köyün sandıkları taşındı

SONRAKİ HABER

'Suriye ordusu Hama'nın kuzeyinde 2 köyü geri aldı' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...