23 Mart 2017 11:52

Sason'da iki köyün sandıkları taşındı

Batman'ın Sason ilçesine bağlı iki köyün seçim sandıkları, İlçe Jandarma Komutanlığının başvurusu üzerine 'güvenlik' gerekçesiyle taşındı.

Paylaş

Batman'ın Sason ilçesine bağlı Balbaşı ile Heybeli Köyü'nde kurulacak referandum sandıklarının “güvenlik” gerekçesiyle taşınması yönünde talepte bulunan Sason İlçe Jandarma Komutanlığının başvurusu, İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. 

İlçe Jandarma Komutanlığı, 21 Mart’ta Karameşe, Kilimli, Heybeli ve Derice köylerinde kurulacak sandıkların “güvenlik” gerekçesiyle taşınması için başvuru yaptı. Başvuruda Balbaşı köyünde kurulacak sandığın Acar köy okulunda kurulması, Karameşe ile Kilimli köylerindeki sandıkların Tekevler Mahallesi'ndeki Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, Heybeli ve Derciçi köylerindeki sandığın da Umurlu köy okulunda kurulması istendi. Sason İlçe Seçim Kurulu, jandarma komutanlığının başvurusunu değerlendirmesinin ardından Balbaşı köyündeki sandığın Acar Köy İlkokulu'na, Heybeli Köy sandığının ise Umurlu köy okuluna taşınmasına karar verdi. 

Jandarma Komutanlığının ‘güvenlik' gerekçesiyle taşınmasını istediği diğer köylerle ilgili başvurular ise kabul edilmedi.

Kararın ardından HDP Sason İlçe Örgütü Sason İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçesi gönderdi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD, Halep'teki son merkezi Deyr Hafer'den de çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Barosu: Kemal Kurkut olayının takipçisi olacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...