23 Mart 2017 11:27

TMMOB'dan 10 Ekim açıklaması

TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, '10 Ekim katliamında sorumluluğu olanlara yargı yolunu açmak kamu erkini kullanan kurumların asli görevidir' dedi.

Paylaş

TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz yaptığı yazılı açıklamada, 10 Ekim katliamıyla ilgili Ankara Valiliği'nini kamu görevlileri hakkında “işleme koymama” karını, yaptıkları başvurusu sonucu Ankara Bölge İdare  Mahkemesi'nde tarafından kaldırılması değerlendirerek, "Valiliğin, hakkında şikayette bulunulan ve sorumluluğu olan diğer kamu görevlileri hakkında objektif bir soruşturma açarak; kusur ve ihmalleri bulunanları tespit edip, hem adli hem de idari kovuşturmaların önünü açması gerekmektedir” dedi.

Katliamın üzerindeki örtünün kaldırılması gerektiğini ifade eden Koramaz, “Örtünün kalkması olası katliamların önünü keserek yeni acıların yaşanmasını önleyeceği gibi ülkemizi kaotik bir sürece teslim edenleri ve bu katliamdan kimlerin beslendiğini teşhir edecektir. Hukuk devleti ilkesinin yaşamda karşılığını bulması ve toplumun adalet duygusunu kaybetmemesi için ucu nereye varırsa varsın etkili bir soruşturma ve kovuşturma yapılması Devlet kurumlarının asli görevidir” diye belirtti. 

NE OLMUŞTU?

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısı ile 10 Ekim 2015 tarihinde Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi organize edilmiş ve toplanma alanı olan Ankara Tren Garı önünde Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı gerçekleşmişti. 101 kişinin öldüğü katliamda, Mülkiye Müfettişlerinin hazırladıkları raporda kamu görevlilerinin ihmalleri olduğu ifade edilmişti. Ancak  Ankara Valiliği,  kamu görevlileri hakkında soruşturma açılmasına izin vermemişti.  Ankara Cumhuriyet Savcılığı hem de Ankara Valiliği, genel, soyut ve somut bir delile dayanmadığı gerekçesi ile suç duyurularının “işleme konulmaması” kararını vermişti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Tutuklu gazetecileri töhmet altında bırakmak adil değil’

SONRAKİ HABER

İstanbul’da 22 kişi serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...