23 Mart 2017 11:08

‘Cumhurbaşkanı, Başbakan devletin uçaklarını kullanıyor’

CHP'li Veli Ağbaba Cumhurbaşkanı ve Başbakanın evet kampanyası için devletin uçak, helikopter ve otobüslerini kullandığını söyledi.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Cumhurbaşkanı ve Başbakanın evet kampanyası için devletin uçak, helikopter ve otobüslerini kullandığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların partilerinin kampanyası için devletin uçaklarını, arabalarını, otobüslerini kullandığını belirterek konunun Meclis tarafından araştırılmasını istedi.

Ağbaba ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan önergede, 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek referandum yaklaşırken, “iktidar partisinin Devletin her türlü imkanından yararlandığı, belediyeler vasıtasıyla tüm halkın vergilerini kendi kampanyası için harcadığı” iddia edilerek şöyle denildi:

“Referandum sürecinde Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların, devletin uçağı, aracı, helikopteri ve otobüslerini kullanarak seçim çalışması yapmasının; valilik ve kaymakamlık gibi resmi araçların seçim çalışması için parti logoları ile giydirilerek kullanılmasının; bakanlık bütçelerinden düzenlenen törenlerde ‘Evet’ kampanyası yapılmasının; Devlet televizyonu olarak tarafsız yayıncılık yapması yasal olarak zorunluluk iken ‘Evet’ kampanyasının en önemli kurumlarından biri haline gelen TRT’nin kanun tanımazlığının; belediyelerin, vatandaşın vergilerini ‘Evet’ kampanyası için harcamasının; devlet kurumları ve okullarda Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların programlarının olduğu günler ‘Evet’ mitinglerine zorla götürülmelerinin, bu mitinglerde yoklama alınmasının ve gelmeyenlerin fişlenmesi gibi uygulamaların araştırılması amacı ile Anayasanın 98. TBMM İçtüzüğünün 104. ve 105. maddeleri gereğince Meclis araştırma komisyonu kurulmasını arz ve teklif ederiz.” (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Meslek odaları, ‘Bu Anayasa’ya hayır’ dedi

SONRAKİ HABER

Başbakan Theresa May: Saldırgan İngiltere doğumlu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...