23 Mart 2017 10:07

TMMOB’den ‘Hayır provokasyonu’ açıklaması

TMMOB'nin 'hayır' açıklamasını protesto etmek için aynı yer ve saatte yapılan provokatif eylemle ilgili TMMOB açıklama yaptı.

Paylaş

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu geçriğimiz gün bakanlıklardaki idareciler ve AKP sosyal medya hesapları tarafından yapılan çağrılarla düzenlenen provokatif eyleme ilişkin açıklama yaptı. ‘Hayır’ diyenlerin sesinin kısılmak istendiği belirtilen açıklamada, meslektaşlarının bu provokasyona gelmediğine ifade edildi.  

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu (İKK), kimi AKP ilçe örgütlerinin de çağrı yaptığı TMMOB önündeki provokasyona ilişkin açıklama yaptı. Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nde yapılan basın toplantısında konuşan Özgür Topçu, bazı bakanlıklar ve TEDAŞ gibi müdürlüklerdeki idarecilerin 22 Mart Çarşamba günü TMMOB’nin Hayır kararını protesto bahanesiyle eylem örgütlediklerini söyledi. Çalışanların “TMMOB önünde yoklama alınacak” denilerek zorla eyleme getirildiklerini iddia eden Topçu, devlet olanakları ve araçlarının bazı müdürlerin siyasi amaçları doğrultusunda kullanıldığını dile getirdi. TMMOB binası önüne gelenleri taşıyan TEDAŞ, TEİAŞ gibi kurumların resmi plakalı araçlarının da basın tarafından fotoğraflandığına dikkat çeken Topçu, bu eyleme AKP milletvekillerinin de katıldığını ve AKP Keçiören sosyal medya hesaplarının da eylemi duyurduğunu aktardı. 

Öte yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan çoğu meslektaşlarının müdürlerin tehditler ile yaptığı çağrılara prim vermediğini söyleyen Topçu, TMMOB tarafından herhangi bir çağrı yapılmamasına karşın meslektaşlarının birlik binası önüne gelerek provokasyonu engellediğini ifade etti. Söz konusu eylemin yukarıdan talimat ve baskıyla yapıldığını belirten Topçu, referandumda hayır diyecek olan kesimlerin sesinin kısılmak istendiğini dile getirdi. Topçu, “Bizler bu ülkenin aydınlık geleceği için ülkemize, halkımıza, laikliğe cumhuriyete, yaşam alanlarımıza, yeraltı ve yerüstü kaynaklarımıza, mesleğimize, meslektaşlarımıza ve meslek örgütlerimize sahip çıkacak, tüm bu baskı rejimine ‘Hayır’ diyeceğiz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

{{313156}}
 

ÖNCEKİ HABER

Kaliteli kedi ve köpek maması ile dostunuzu koruyun

SONRAKİ HABER

Guardian: Türkiye'de gazeteciler gülünç suçlamalarla tutuklu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...